Νευρικότητα επικρατεί και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να εδραιωθεί πάνω από τις 1.425 μονάδες, το πρώτο σκαλοπάτι που θα πρέπει να ανέβει ώστε να κοιτάξει με περισσότερες αξιώσεις το επόμενο, στις 1.440 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,22% στις 1.425,51 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,1 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.450,67 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,15% στις 1.249,79 μονάδες.

Επιφυλακτικές αγοραστικές κινήσεις

Αν και οι πωλητές δεν έχουν αναδιπλωθεί, η αγορά προσπαθεί να κατοχυρώσει το πρώτο επίπεδο των 1.425 μονάδων, που αποτελούσε και τον πρώτο στόχο ώστε να δει σύντομα υψηλότερα επίπεδα. Βέβαια, ο τζίρος ακόμη δεν δείχνει ότι μπορεί να αποτυπώνει την ενεργοποίηση των αγοραστών, καθώς πέραν κάποιων πακέτων στην Εθνική, αξίας πάνω από 4,6 εκατ. ευρώ, οι κινήσεις στο υπόλοιπο ταμπλό είναι επιλεκτικές.

Αρνητικά επιδρά σήμερα το γεγονός ότι οι εντολές από την άλλη όχθη του Ατλαντικού είναι περιορισμένες έως και ανύπαρκτες, λόγω και της αργίας στις ΗΠΑ (Juneteenth holiday – ημέρα απαλλαγής από τη δουλεία), όπως και η επιφυλακτικότητα επί ευρωπαϊκού εδάφους. Μια εικόνα που ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, δεδομένου του ότι και η αγορά ετοιμάζεται για την Παρασκευή, όταν και θα λάβουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις των δεικτών FTSE-25, FTSE-Russel και Stoxx. Επισημαίνεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής λήγουν και οι σειρές παραγώγων επί δεικτών και μετοχών για τον μήνα Ιούνιο.

Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι η αυριανή ανακοίνωση του οίκου MSCI, όπου έχει πιθανότητες να θέσει την ελληνική αγορά σε λίστα παρακολούθησης για πιθανή αναβάθμιση. Βέβαια υπάρχουν κάποια “αγκάθια”, όπως είχε αποκαλύψει και ο ot.gr στις 15 Ιουνίου, ενώ προ ημερών ο οίκος είχε αναφέρει ότι η εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων είναι ακόμη σε εξέλιξη και η ικανότητά τους συνεχίζει να τεστάρεται από διεθνείς θεσμικούς επενδυτές.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ συνεχίζει την ανοδική του κίνηση με το σημερινό +2,83%, με την Quest και τη ΓΕΚ Τέρνα να κερδίζουν 1,72% και 1,46% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Aegean, Jumbo, Motor Oil, Autohellas, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς και Eurobank.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Λάμδα, ΟΤΕ, Alpha bank, Εθνική, Μυτιληναίος και ΕΛΧΑ, αλλά καμία δεν χάνει πάνω από 0,7%. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΟΠΑΠ, Cenergy και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών