Αύξηση κατα 35% σημειώθηκε στις εγκατάστασεις ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία, σε ετήσια βάση τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024, ενισχυμένη από την αύξηση της ζήτησης βιομηχανικών, εμπορικών και επίγειων φωτοβολταϊκών, ανέφερε την Τρίτη η ‘Ενωση ηλιακής ενέργειας BSW.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την ξαφνική πτώση των ρωσικών εξαγωγών ορυκτών καυσίμων στη Γερμανία, το Βερολίνο έχει εισαγάγει διάφορα νομοθετήματα για την επιτάχυνση της επέκτασης της ηλιακής ενέργειας, στο πλαίσιο του σχεδίου του Βερολίνου να καλύψει το 80% των ενεργειακών του αναγκών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030 και να γίνει κλιματικά ουδέτερο έως το 2045.

Υπεράκτια αιολικά: Γιατί ο Τραμπ τους κόβει τον αέρα

Η νέα δυναμικότητα ηλιακής ενέργειας αυξήθηκε κατά περισσότερο από πέντε γιγαβάτ (GW) κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς το 56% των επιχειρήσεων και πάνω από το 60% των ιδιοκτητών ακινήτων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε συστήματα ηλιακής ενέργειας, ανέφερε η BSW, επικαλούμενη έρευνα του Μαΐου από την YouGov.

Οι εκτιμήσεις

Η BSW δήλωσε ότι αναμένει διψήφια ποσοστιαία αύξηση των εγκαταστάσεων και της ικανότητας αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας το 2024, ικανοποιώντας τους κυβερνητικούς στόχους για 19 GW νέας ετήσιας δυναμικότητας, ώστε να φθάσει τα 215 GW, ή το 25% της εγχώριας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, μέχρι το 2030.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, η νεοεγκατεστημένη φωτοβολταϊκή ικανότητα σε εμπορικές στέγες αυξήθηκε κατά 81%, ενώ οι ηλιακές εγκαταστάσεις σε υπαίθριους χώρους αυξήθηκαν κατά 74% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Στον οικιακό τομέα, οι νέες εγκαταστάσεις αυξήθηκαν κατά 1%.

«Μετά από μια σημαντική έκρηξη της ηλιακής ενέργειας στις οικιστικές περιοχές της Γερμανίας, οι εμπορικές στέγες και οι υπαίθριοι χώροι που υπολειτουργούν ηλεκτροδοτούνται τώρα με την ηλιακή τεχνολογία», δήλωσε ο επικεφαλής του BSW Κάρστεν Κέρνινγκ (Carsten Körnig).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή