Τα σχέδια της για εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Μιλάνου ανέβαλε η ιταλική πολυτελής αθλητική μάρκα Golden Goose, βάζοντας έτσι τέλος σε μία εκ των πλέον προβεβλημένων αρχικών δημόσιων εγγραφών στην Ευρώπη φέτος.

Η αναβολή της δημόσιας εγγραφής έρχεται μόλις μια ημέρα πριν από τον καθορισμό του ύψους τιμής. Η Golden Goose, η οποία ανήκει στον βρετανικό όμιλο ιδιωτικών κεφαλαίων Permira, επεδίωκε να αντλήσει περίπου 600 εκατ. ευρώ με κεφαλαιοποίηση σχεδόν 2 δισ. ευρώ.

Golden Goose: Η «χήνα με τα χρυσά αβγά» που δοκιμάζει τις αντοχές της πολυτέλειας

Η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι ανέβαλε τη συμφωνία λόγω «της σημαντικής επιδείνωσης των συνθηκών της αγοράς μετά τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτόν τον μήνα και την προκήρυξη γενικών εκλογών στη Γαλλία», η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά τις αγορές και ιδιαίτερα τον τομέα της πολυτέλειας. golden goose IPO

Golden Goose, οι προσδοκίες

Το brand σχεδίαζε να ξεκινήσει μια αρχική δημόσια προσφορά στο Μιλάνο ήδη από τα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το Bloomberg, μετά από θετική ανταπόκριση από υποψήφιους επενδυτές, επεκτείνοντας έτσι την ισχυρή ανάκαμψη των ευρωπαϊκών IPOs φέτος.

Στόχος ήταν να ακολουθήσει τον γίγαντα εξαγορών CVC Capital Partners και τον ισπανικό όμιλο ομορφιάς Puig Brands που προχωρούν σε σχέδια εισαγωγής στην Ευρώπη, καθώς ενισχύονται από το ράλι του χρηματιστηρίου. Οι ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν αντλήσει 12,4 δισ. δολάρια από δημόσιες εγγραφές φέτος, ποσό υπερδιπλάσιο από το αντίστοιχο περσινό.

Και όλα αυτά, παρά το γεγονός πως οι επιχειρήσεις πολυτελείας γνωρίζουν επιβράδυνση. Η Kering δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι οι πωλήσεις της μάρκας Gucci μειώθηκαν κατά 18% το πρώτο τρίμηνο λόγω της χαμηλής ζήτησης στην Κίνα. Η LVMH ανέφερε οργανική αύξηση των πωλήσεων κατά 2% στον τομέα της μόδας και των δερμάτινων ειδών για το πρώτο τρίμηνο, από 18% αύξηση ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα παπούτσια της Golden Goose, όλα χειροποίητα και κατασκευασμένα στην Ιταλία, φοριούνται από διασημότητες όπως οι τραγουδίστριες Selena Gomez και Taylor Swift. Ένα ζευγάρι ανδρικών αθλητικών παπουτσιών Ball Star Wishes κοστίζει 740 δολάρια στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η Permira αγόρασε την υποδηματοποιία για 1,3 δισ. ευρώ το 2020. Στις συναντήσεις που προηγήθηκαν για την IPO της Golden Goose στα τέλη του περασμένου έτους, οι τραπεζίτες εμφανίστηκαν φορώντας τα ομώνυμα αθλητικά παπούτσια με κουστούμια, καθώς προσπαθούσαν να εντυπωσιάσουν τους υποψήφιους πελάτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή