«Ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός αποτελεί πλέον απαραίτητη δεξιότητα για όλους τους πολίτες και ειδικά για τους νέους». Σ΄αυτο συμφωνούν όλοι οι μεγάλοι Διεθνείς Οργανισμοί, αλλά και η πλειοψηφία των κυβερνήσεων των  ανεπτυγμένων ,και όχι μόνο, χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τράπεζες: Προσελκύουν ευρύτερο κοινό με μουσεία οικονομίας

Επειδή λοιπόν οι οικονομικές προκλήσεις και τα οικονομικά προβλήματα -τόσο στην Ευρώπη όσο και στην χώρα μας- είναι μπροστά μας, το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού διοργανώνει την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 και ώρα 18:30, στο Βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα), μία εξειδικευμένη Εσπερίδα με γενική θεματολογία:

«Η Σημαντικότητα του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού σε όλες τις Βαθμίδες της Εκπαίδευσης», στην οποία θα συμμετάσχουν ως ομιλητές οι κάτωθι Καθηγητές Χρηματοοικονομικής:

Μάρια Ιωσηφίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χρηματοοικονομικής, Montpellier Business School

Γεώργιος Πάνος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Νικόλαος Φίλιππας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς & Πρόεδρος και Ιδρυτής, Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού

Την συζήτηση συντονίζει η εξειδικευμένη στον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό, Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Αργυρή Κατωπόδη.

«Η χρηματοοικονομική παιδεία είναι σημαντική και πρέπει να ξεκινάει όσο το δυνατόν πιο νωρίς», λένε οι διοργανωστές και καλούν όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Εσπερίδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΕΗ: Συλλογή προϊόντων Ηλεκτρικός Πολιτισμός από το ιστορικό αρχείο στο πράσινο αύριο
Επικαιρότητα |

ΔΕΗ: Συλλογή προϊόντων Ηλεκτρικός Πολιτισμός από το ιστορικό αρχείο στο πράσινο αύριο

H συλλογή Ηλεκτρικός Πολιτισμός είναι εμπνευσμένη από τη μεγάλη ιστορία και κληρονομιά της ΔΕΗ, που είναι παράλληλες και συνυφασμένες με τον εξηλεκτρισμό της Ελλάδας και την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας.

Mevaco: Σύμβαση 22 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μεταλλικών βάσεων Φωτοβολταϊκού Πάρκου
Επικαιρότητα |

Mevaco: Σύμβαση 22 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μεταλλικών βάσεων Φωτοβολταϊκού Πάρκου

Η παραγωγή και η παράδοση του συνόλου των ως άνω σταθερών μεταλλικών βάσεων στήριξης για το ανωτέρω Φ/Β Πάρκο, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους