
Νέα δικαστικά επεισόδια στη διαμάχη του Μίλτου Καμπουρίδη με την DCI Advisors. Χθες ανακοινώθηκε ότι η Dolphin Capital Partners Ltd (“DCP“) στις17 Ιουνίου 2024 κατέθεσε στην Ελλάδα ανταγωγή κατά της DCI Advisors LTD (πρώην Dolphin Capital Investors Limited, “DCI”) (η “Ανταγωγή“).
Η Ανταγωγή κατατέθηκε από την DCP, τον Μίλτο Καμπουρίδη και τον Μιχάλη Τσιρίκο οι οποίοι διεκδικούν αποζημίωση ύψους €12 εκατομμυρίων από την DCI για ζημιές που υπέστησαν ως αποτέλεσμα της δυσφημιστικής και ψευδούς αγωγής στην Ελλάδα στις 19 Απριλίου 2024.
Ανησυχία εργαζομένων Folli Follie για τις θέσεις εργασίας
Η Ανταγωγή αυτή έρχεται να προστεθεί στην αγωγή της DCP ύψους €10,25 εκατομμυρίων πλέον τόκων και δικαστικών εξόδων που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας στις 6 Απριλίου 2023 για ζημιές που προέκυψαν από την παράνομη καταγγελία της σύμβασης διαχείρισης επενδύσεων του 2021 από την DCI.
Η εντολή στους δικηγόρους
Η DCP έχει επίσης δώσει εντολή στους δικηγόρους της στην Ελλάδα να καταθέσουν τις σχετικές αγωγές και μηνύσεις κατά των Διευθυντών της DCI, καθώς και των διευθυντών και στελεχών των ελληνικών θυγατρικών της DCI, οι οποίοι είναι προσωπικά υπεύθυνοι για τις ζημιές που προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα των διαφόρων δυσφημιστικών αγωγών που κατατέθηκαν στην Ελλάδα από την DCI.
Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτό θα παρέχονται εν καιρώ.
Η DCP σημειώνει επίσης ότι οι περισσότερες από τις ερωτήσεις που τέθηκαν στις προηγούμενες δημόσιες ανακοινώσεις της, οι οποίες μπορούν να βρεθούν στη διεύθυνση https://dolphincp.com/dcp-rns/, δεν έχουν ακόμη απαντηθεί δημόσια.
Αντίθετα, η DCI συνεχίζει να σιωπά για τη χρηματοοικονομική της κατάσταση και φερεγγυότητα και λειτουργεί με μικρά, βραχυπρόθεσμα δάνεια από συνδεδεμένα μέρη.
Αναστολή διαπραγμάτευσης
Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η DCI Advisors LTD ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι από την 1η Ιουλίου αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας λόγω αδυναμίας δημοσίευσης ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία ενημερώθηκε από τους ελεγκτές της, την KPMG Κύπρου και την KPMG Ελλάδας, ότι δεν είναι εφικτή η δημοσίευση του ισολογισμού της μέχρι τις 30 Ιουνίου, όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας θα αρθεί με τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της, η οποία προσδιορίζεται χρονικά για τον προσεχή Αύγουστο, με δεδομένο ότι ο σχετικός έλεγχος θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 9 του ίδιου μήνα.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πώλησης του Kilada Hills, της Aristo Developers και του Livka Bay, καθώς και των ακινήτων που διαθέτει η ίδια στην Ελλάδα.


Latest News

Πώς θα αμυνθούν οι ελληνικές τράπεζες - Οι τρεις κίνδυνοι από τους δασμούς Τραμπ
Η παγκόσμια οικονομία απειλείται με ύφεση, λόγω του πολέμου που κήρυξε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στους μεγαλύτερους εμπορικούς της εταίρους

ΛΑΝΑΚΑΜ: Στο 1,04 εκατ. ευρώ τα μικτά κέρδη της εισηγμένης το 2024
Τι αναφέρει η εταιρεία

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Οι όροι του προγράμματος scrip dividend
Λεπτομέρειες για τη δυνατότητα που δίνει σε μετόχους της να λάβουν το μέρισμα σε μετοχές (scrip dividend) δίνει με ανακοίνωσή της η Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Ελλάκτωρ: Πάει πιο πίσω το Call Option αγοράς μετοχών – Νέα συμφωνία MOH – Reggeborgh
Δεν θα ασκήσει έως τις 18 Απριλίου η Reggeborgh το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς μετοχών που κατέχει η Motor Oil στην Ελλάκτωρ

Ευρώπη Holdings: Στις 28 Απριλίου η αποκοπή του δικαιώματος στην ΑΜΚ
Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα

Mega deal στις μετακινήσεις - Η Lyft μπαίνει στην Ευρώπη μέσω Free Now
Η αμερικανική πλατφόρμα θα εξαγοράσει την Free Now από τη BMW και τη Mercedes-Benz Mobility έναντι 175 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά

O κύβος ερρίφθη – Η Premia σχεδιάζει άντληση 40 εκατ. μέσα από ΑΜΚ με μετρητά
Πρόταση της διοίκησης της Premia για AMK έως 40 εκατ. ευρώ στην Γενική Συνέλευση της 8ης Μαΐου – Η τιμή διάθεσης θα οριστεί σε εύλογο χρόνο

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με αεροσκάφη της AEGEAN σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
Με αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air θα μεταφερθεί και φέτος το Άγιο Φως από την Αθήνα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Πράσινο φως στον Στάσση για άλλα τρία χρόνια στο τιμόνι της ΔΕΗ - Η απόφαση των μετόχων
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ ανανέωσε τη θητεία του Γιώργου Στάσση ως CEO της εταιρείας μέχρι της 15 Απριλίου 2028 - Οι νέες μπίζνες του ομίλου

Η Intralot επεκτείνει το συμβόλαιό της με τη Λοταρία του New Hampshire μέχρι το 2033
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η τεχνολογική υποδομή της Λοταρίας θα αναβαθμιστεί με νέα τερματικά της Intralot