Η Amazon θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία για την επέκταση του cloud και του logistics, καθώς η ζήτηση για υπηρεσίες cloud και για καταναλωτικά αγαθά στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης συνεχίζει να αυξάνεται, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας και λιανικής πώλησης.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού, περίπου 8,8 δισεκατομμύρια ευρώ, θα δαπανηθεί έως το 2026 για την επέκταση της υποδομής cloud της Amazon Web Service (AWS), καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν αυξανόμενες δυνατότητες στις τεχνολογίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) στην Ευρώπη.

Η Amazon απειλεί την πρωτοκαθεδρία της Walmart στις πωλήσεις

Ο Σολτς επικρότησε την απόφαση της Amazon

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς επαίνεσε την επένδυση του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού η οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περισσότερες από 4.000 νέες θέσεις εργασίας φέτος, λέγοντας ότι υπογραμμίζει την ελκυστικότητα της χώρας για τους επενδυτές. Συγκεκριμένα, η Αmazon τόνισε ότι «το γερμανικό εργατικό δυναμικό της πρόκειται να αυξηθεί σε 40.000 μόνιμο προσωπικό μέχρι το τέλος του έτους, από περίπου 36.000 υπαλλήλους το 2023».

Το Βερολίνο αντιμετωπίζει μια οικονομική ύφεση που προκαλείται από το υψηλό ενεργειακό κόστος και τα επιτόκια, καθώς και από τις ανεπαρκείς επενδύσεις που οφείλονται εν μέρει στη γραφειοκρατία.

Η ανακοίνωση ανεβάζει το συνολικό ποσό των προγραμματισμένων επενδύσεων της Amazon στη Γερμανία στα 17,8 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η AWS εξέταζε διάφορες περιπτώσεις για να προχωρήσει σε επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων επεκτείνοντας τα κέντρα δεδομένων της στην Ιταλία, όπως είχε αναφέρει από τον περασμένο Μάιο το Reuters.

Επένδυση και στη Γαλλία

Η Amazon τον περασμένο Μάιο ανακοίνωσε μια ακόμα επένδυση ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Γαλλία, στο πλαίσιο της έναρξης της ετήσιας εκδήλωσης «Επιλέξτε τη Γαλλία» ενώ λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει μία ακόμη «ευρωπαϊκή» συμφωνία, αυτή τη φορά με τη γερμανική θυγατρική της Telefonica. Πιο συγκεκριμένα, περίπου ένα εκατομμύριο πελάτες 5G αναμένεται να μεταφέρει η τελευταία στο cloud της Amazon Web Services (AWS) εντός του Μαΐου, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στο Reuters, σε μια τολμηρή κίνηση του διαδικτυακού λιανοπωλητή των ΗΠΑ να εισχωρήσει στην παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία