Η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της Βρετανίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι διερευνά εάν η σχεδιαζόμενη εξαγορά της Juniper Networks από την Hewlett Packard Enterprise ύψους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα οδηγήσει σε προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού στη χώρα.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) έχει προθεσμία έως τις 14 Αυγούστου για να αποφασίσει εάν θα παραπέμψει τη συμφωνία για μια βαθύτερη έρευνα.

Hewlett Packard Enterprise: Λύσεις End-to-End AI-Native για τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Hewlett Packard Enterprise, ή HPE, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα αγοράσει την εταιρεία κατασκευής υλικού δικτύωσης, Juniper, προκειμένου να βελτιώσει τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που διαθέτει στην αγορά.

Στόχος ο διπλασιασμός των δραστηριοτήτων για την Hewlett Packard

Η Hewlett Packard Enterprise αναμένει να διπλασιάσει τις δραστηριότητές της στον τομέα της δικτύωσης μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας, η οποία ήρθε καθώς ο «πυρετός» του… χρυσού της τεχνητής νοημοσύνης οδήγησε τις εταιρείες να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη της τεχνολογίας τους.

Η HPE εκτιμά ότι η συμφωνία πιθανώς θα έχει κλείσει μέχρι το τέλος του 2024 ή στις αρχές του επόμενου έτους, καθώς η εταιρεία τεχνολογίας συνεργάζεται με τη ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου για να ολοκληρώσει τις απαραίτητες αναθεωρήσεις και να εξασφαλίσει την εκκαθάριση το συντομότερο δυνατό. Τα παραπάνω αναφέρονται σε απαντητικό email της εταιρείας μετά από αίτημα του Reuters.

Η Juniper με έδρα τις ΗΠΑ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο σχετικά με το μεγάλο deal.

Μια συμφωνία αυτού του μεγέθους τις πιο πολλές φορές προσελκύει το ενδιαφέρον των ρυθμιστικών αρχών, γι’ αυτό ίσως η HPE ανακοίνωσε αρχικά ότι προβλέπει το κλείσιμο της συμφωνίας μέχρι τις αρχές του 2025 – έναν ολόκληρο χρόνο αφότου ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδιά της.

Το Ηνωμένο Βασίλειο με τη ρυθμιστική του αρχή, CMA, αποτελεί το πρώτο «χτύπημα» στην μεγάλη εξαγορά, ενώ πιθανολογείται ότι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μελετήσει τη συμφωνία, όπως και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) στις Η.Π.Α. που σίγουρα δε θα μείνει αδιάφορη. Σημειώνεται πάντως ότι η ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας έδωσε άνευ όρων έγκριση για τη συμφωνία τον Μάιο.

Προς το παρόν, η CMA καλεί τα σχόλια των σχετικών ενδιαφερομένων, με προθεσμία που έχει οριστεί για τις 3 Ιουλίου. Η CMA θα έχει στη συνέχεια χρόνο μέχρι τις 14 Αυγούστου για να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στη διεξαγωγή μιας επίσημης έρευνας «φάσης 2».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή