Με απώλειες έκλεισαν ως επί το πλείστον οι αγορές της Ασίας, καθώς η Κίνα διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανείων ενός και πέντε ετών.

Το επιτόκιο του ενός έτους χρησιμεύει ως σημείο αναφοράς για τα περισσότερα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών, ενώ το πενταετές επιτόκιο χρησιμεύει ως οδηγός για στεγαστικά δάνεια ακινήτων. Το LPR ενός έτους ανέρχεται σήμερα στο 3,45%, ενώ το LPR πενταετίας είναι στο 3,95%.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε σταθερό το επιτόκιο της μεσοπρόθεσμης διευκόλυνσης δανεισμού για ένα έτος στο 2,5%.

Στις αγορές, ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε όμως κατά 0,49% μετά την ανακοίνωση, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε 0,48%.

Στο επίκεντρο ήταν η αλυσίδα hot pot Haidilao που σημείωσε κατακόρυφη πτώση 6,13%, καθώς και η Shenzhou International Group και η Budweiser Brewing Company APAC, που έχασαν 4,31% και 3,73% αντίστοιχα.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας, από την άλλη, κέρδισε 0,42%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε 0,41%. Οι μετοχές του HMM, του μεγαλύτερου ομίλου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της χώρας, ανέβηκαν περισσότερο από 3%.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 0,15% και ο ευρείας βάσης Topix διολίσθησε 0,36%.

Ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν άγγιξε νέα υψηλά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και σημείωσε άνοδο 0,43%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,15%. Οι μετοχές της αλυσίδας γρήγορου φαγητού Guzman y Gomez σημείωσαν άνοδο έως και 3,91% μετά το ντεμπούτο της στην αγορά στο Αυστραλιανό Χρηματιστήριο.

Στα μάκρο της ημέρας, τα τελευταία στοιχεία από τη Νέα Ζηλανδία έδειξαν ότι η οικονομία βγήκε από μια τεχνική ύφεση, σημειώνοντας ανάπτυξη 0,2% σε τριμηνιαία βάση τους πρώτους τρεις μήνες του έτους και ξεπερνώντας τις προσδοκίες της δημοσκόπησης του Reuters για επέκταση 0,1%. Σε ετήσια βάση, η οικονομία αναπτύχθηκε 0,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές