Μπορεί να είδε τις 5.500 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του σήμερα, αλλά δεν τις κράτησε τελικά ο S&P 500, καθώς αναδιπλώθηκε σε χαμηλότερα εδάφη, παρασύροντας και τον Nasdaq στη Wall Street. O Dow Jones όμως κατάφερε να κερδίσει έδαφος και να κλείσει θετικά, δίνοντας το μήνυμα ότι υπάρχουν δυνάμεις για υψηλότερα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,77% στις 39.134 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,25% στις 5.473 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,79% στις 17.721 μονάδες.

Πρωταγωνίστρια και σήμερα η μετοχή της Nvidia, η οποία αν και βρέθηκε να κερδίζει ακόμη και 3%, τελικά έκλεισε στο -3,3%, καθώς ενεργοποιήθηκαν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Η μετοχή της Nvidia έχει ανέβει 174% το 2024, καθώς η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζει να ενισχύει τις μετοχές.

Η μάχη για την πρωτιά στην Wall Street

Η Nvidia ξεπέρασε ήδη την Apple με κεφαλαιοποίηση αγοράς νωρίτερα τον Ιούνιο και έχει εδραιώσει τη θέση της ως ο de facto ηγέτης της αγοράς στη Wall Street. Οι επενδυτές συνεχίζουν να συνωστίζονται σε βαριά χαρτιά της τεχνητής νοημοσύνης, ακόμη και καθώς οι καταναλωτές δείχνουν επιβραδυντικά σημάδια δαπανών, που σηματοδοτούν πιθανή οικονομική αδυναμία.

«Είναι έκπληξη το γεγονός ότι συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι η Wall Street (δηλαδή, ο S&P 500) βρίσκεται σε διαφορετικό ρυθμό από αυτόν της Main Street (οικονομία των ΗΠΑ), δήλωσε ο επικεφαλής της στρατηγικής μετοχών στη Citi, Scott Chronert. «Αναμφίβολα, η γενεσιουργός επιρροή της τεχνητής νοημοσύνης ως συνεχής κινητήρια δύναμη αυξητικής ανάπτυξης διαπερνά το περιβάλλον μετοχών των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

«Το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης δίνει μια αίσθηση 2000-2001, αλλά όπως γνωρίζουμε η αγορά μπορεί να παραμείνει παράλογη περισσότερο από ό,τι κάποιοι μπορούν να μείνουν φερέγγυοι», δήλωσε ο Thomas Fitzpatrick, διευθύνων σύμβουλος της R.J. O’Brien. «Θα έρθει μια μέρα απολογισμού, αλλά είναι δύσκολο να σταθεί κανείς εμπόδιο σε ένα τρένο με ταχύτητα».

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Accenture, σημείωσε άλμα 6%, καθώς ενώ ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα χαμηλότερα των προσδοκιών το τελευταίο τρίμηνο, δημοσίευσε περισσότερα από 900 εκατομμύρια δολάρια σε νέες κρατήσεις τεχνητής νοημοσύνης.

Από την άλλη, η Trump Media & Technology Group υποχώρησε σχεδόν 14,7% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εγγραφή πρόσθετων μετοχών της εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η μετοχή έχει υποχωρήσει 36% μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των εποχικά προσαρμοσμένων αρχικών αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 5.000 σε 238.000 την εβδομάδα που έληξε στις 15 Ιουνίου. Το ποσοστό ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών. Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε κατά 5.500 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας στις 232.750.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Νευρικότητα λόγω triple witching, δίνουν τον τόνο οι μετοχές ΑΙ
Wall Street |

Νευρικότητα λόγω triple witching στη Wall Street, δίνουν τον τόνο οι μετοχές ΑΙ

Οι συναλλαγές έχουν αστάθεια λόγω της τριπλής λήξης των παραγώγων (triple witching), δηλαδή της λήξης των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών, δικαιωμάτων προαίρεσης και δικαιωμάτων μελλοντικής εκπλήρωσης