
Ένα εμβληματικό εστιατόριο της γαλλικής πρωτεύουσας, γνωστό κυρίως για τη σπεσιαλιτέ του στα σαλιγκάρια και αγαπημένος προορισμός πολλών σταρ του Χόλιγουντ όπως ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, αγοράζεται από τηνLouis Vuitton (LVMH).
Ο ιδιοκτήτης της Louis Vuitton κάνει μια πλειοψηφική επένδυση στο Chez l’Ami Louis, το μπιστρό που βρίσκεται στη μοντέρνα κεντρική περιοχή γνωστή ως Le Marais.
Είναι το μπιστρό, στο οποίο ο αείμνηστος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ φιλοξένησε κάποτε εκεί τον Μπιλ Κλίντον.
LVMH: Σε συζητήσεις για την εξαγορά του Paris Match
Τα σχέδια της Louis Vuitton στην εστίαση
Το εστιατόριο, που ιδρύθηκε το 1924, θα ενταχθεί στο τμήμα φιλοξενίας της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE, το οποίο περιλαμβάνει ετικέτες όπως η high-end αλυσίδα ξενοδοχείων Cheval Blanc καθώς και το Belmond’s Hotel Cipriani στη Βενετία, που αναδείχθηκε το καλύτερο στον κόσμο το 2023.
«Η LVMH θα εργαστεί για να διατηρήσει τον μοναδικό χαρακτήρα και την οικογενειακή ταυτότητα του εστιατορίου και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη γαλλική τεχνογνωσία και την τεχνογνωσία της», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση την Πέμπτη.
Το παραδοσιακό μπιστρό, γνωστό επίσης για το σερβίρισμα ψητού κοτόπουλου με τις λεπτοκομμένες τραγανές πατάτες του, προμηθεύεται τα προϊόντα του από μικρούς κτηνοτρόφους και κηπουρούς, πρόσθεσε η LVMH. Δεν αποκαλύφθηκαν όροι συμφωνίας.
Χτίζοντας πόλεις
Η Louis Vuitton Moët Hennessy, υπό την ομπρέλα της οποίας λειτουργούν μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο της μόδας, των κρασιών και των αλκοολούχων ποτών, αναδιαμορφώνει παλαιότερες γειτονιές σε όλο τον κόσμο σε πολυτελείς πλατείες και εμπορικά κέντρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal, η μητρική εταιρεία εμπορικών σημάτων όπως η Louis Vuitton, η Dior και η Fendi, καθώς και η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων L Catterton, ποντάρει δισεκατομμύρια στο in-person shopping, αγοράζοντας παλιά εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και αποθήκες και μετατρέποντάς τα σε κέντρα μικτής χρήσης με επίκεντρο τα εμπορικά τους σήματα.
Meγάλο μέρος της στρατηγικής περιλαμβάνει την αγορά ακινήτων ακόμη και σε ιστορικές γειτονιές – όπως η γειτονιά Pont Neuf στο Παρίσι, για την οποία ιστορικοί έστειλαν αγωγές στην LVMH επειδή ανησυχούσαν για την ακεραιότητα του 150 ετών πολυκαταστήματος La Samaritaine – και τη μετατροπή τους σε εύπορες γειτονιές, συνεργαζόμενοι με αρχιτέκτονες παγκόσμιας κλάσης όπως ο Frank Gehry για την κατασκευή εμπορικών κέντρων.


Latest News
![ΗΠΑ: Σύγκρουση συμφερόντων για τον «πολύ» Ιλον Μάσκ [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/trump-musk-1-600x397.jpg)
Σύγκρουση συμφερόντων για τον «πολύ» Ιλον Μάσκ [γράφημα]
Ερωτηματικά και ανησυχία προκαλεί στις ΗΠΑ η πιθανή σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στον επικεφαλής της DOGE Ιλον Μασκ και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες που ελέγχει

Τέλος για το «Μαύρο Μηδέν» - Η Γερμανία ξεκινά τις δαπάνες
Η Γερμανία που απεχθανόταν το δημόσιο χρέος τόσο ώστε έφτιαξε άγαλμα ένα μεγάλο μαύρο μηδέν, αλλάζει σελίδα

Ο Τραμπ και ο Σι προετοιμάζονται για έναν πόλεμο που δεν θέλει κανείς
Οι δασμοί των ΗΠΑ αποσκοπούν στην ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας, αλλά ο Τραμπ αποξενώνει συμμάχους που θα χρειαζόταν σε οποιαδήποτε στρατιωτική σύγκρουση με την Κίνα

Ποια μοντέλα της Tesla δεν είναι διαθέσιμα στην Κίνα - Το πλήγμα από τους δασμούς
Τα μοντέλα που κατασκευάζει η Tesla στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν πλέον τους ανταποδοτικούς δασμούς της Κίνας σε αμερικανικά προϊόντα

Ο γητευτής των αγορών Ρέι Ντάλιο και η προφητεία για την παγκόσμια τάξη
Ο ιδρυτής του πιο πετυχημένου hedge fund στον κόσμο, χτυπά καμπανάκι όχι μόνο για δασμούς αλλά και για γεωπολιτική, κλίμα, δανεισμό, πολιτικά κατεστημένα

«Πέρασε» το νομοσχέδιο για τη διάσωση της British Steel
Η εθνικοποίηση είναι μια επιλογή, λένε για τη British Steel, υπουργοί της κυβέρνησης Στάρμερ

Η Ιταλία δεν θα χρησιμοποιήσει τη ρήτρα διαφυγής, λέει ο υπουργός Οικονομίας
Ο υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας δηλωσε ότι θα ήταν καλύτερα να περιμένουν το τέλος της συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο πριν λάβουν οποιαδήποτε απόφαση

Οι τρεις στρατηγικές των ευρωπαϊκών εταιρειών για να αντιμετωπίσουν τους δασμούς Τραμπ
Οι περισσότερες εταιρείες από την Ευρώπη επιλέγουν μεταξύ τριών στρατηγικών για να αντιμετωπίσουν την «καταιγίδα» δασμών Τραμπ

Οι δασμοί θα μειώσουν τις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, λένε αναλυτές
Η Goldman Sachs υποθέτει ότι οι καθαρές τιμές των νέων οχημάτων στις ΗΠΑ θα αυξηθούν κατά περίπου 2.000 έως 4.000 δολάρια στο επόμενο χρονικό διάστημα

Ο Τραμπ εξαιρεί τηλέφωνα, υπολογιστές και τσιπ από τους νέους δασμούς
Η νέα δασμολογική οδηγία περιλαμβάνει επίσης εξαιρέσεις για άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και εξαρτήματα από τους δασμούς του Τραμπ