Την επέκταση του δικτύου λιανικής συνεχίζει η Notos, εντείνοντας τις προσπάθειες ανάπτυξης της παρουσίας στην ελληνική αγορά. Έχοντας βελτιώσει αισθητά την εικόνα των οικονομικών της, η εταιρεία δρομολογεί τη λειτουργία τουλάχιστον δύο νέων καταστημάτων εντός του 2024 στην Στοά Αρσακείου.

Notos Com: Ανεβάζει τον πήχη στα 140 εκατ. ευρώ – Διεκδικεί 8 εκατ. από την American Eagle

Ένα πολλά υποσχόμενο –από πλευράς εμπορικής κίνησης- προορισμό όταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση και επαναλειτουργία του. Κάτι που υπολογίζεται να συμβεί στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα, η Notos σκοπεύει να ανοίξει ένα κατάστημα Lacoste και ένα «The Bostonians» στην πλευρά του ιστορικού ακινήτου επί της οδού Σταδίου.

Το restart της Notos με εφαλτήριο το Αρσάκειο

Η διοίκηση της εταιρείας επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την αυξανόμενη απήχηση των δυο brands, τα οποία κερδίζουν διαρκώς έδαφος και νέους πελάτες. Η γαλλική μάρκα «τρέχει» αυτή τη στιγμή με ρυθμούς ανάπτυξης 40% χάρη και στην ριζική αναμόρφωση των καταστημάτων της και την ανανέωση της προϊοντικής της γκάμας.

Ανάλογες βλέψεις υπάρχουν και για το δίκτυο της «The Bostonians». Στη Στοά Αρσακείου μάλιστα, πρόκειται να στηθεί το κατάστημα – «ναυαρχίδα» του brand, το οποίο θα σηματοδοτεί το restart της μάρκας στην χώρα.

Δεν αποκλείεται πάντως το άνοιγμα και άλλων καταστημάτων, υπό την προϋπόθεση ότι θα δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες. Η εταιρεία μετά την υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς και ανακτά με γοργό ρυθμό τον βηματισμό της.

Εντός των στόχων με βλέψεις για πωλήσεις 135 εκατ. ευρώ

Παρά τα σκαμπανεβάσματα στην εμπορική κίνηση στοχεύει τη φετινή χρονιά σε τζίρο περίπου 135 εκατ. ευρώ από περίπου 125 εκατ. ευρώ πέρυσι και καθαρά EBITDA πέριξ των 12 εκατ. ευρώ έναντι 9 εκατ. ευρώ πέρυσι. Έναν στόχο που θεωρείται εφικτός με βάση την μέχρι στιγμής εικόνα που παρουσιάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα.

«Είμαστε στους στόχους μας για δεύτερη συνεχή χρονιά», δηλώνει στον ΟΤ ο επικεφαλής και μέτοχος της Notos, Μιχάλης Παπαέλληνας. Και αυτό παρά τις δυσκολίες που εξακολουθούν να υπάρχουν στην αγορά και την πίεση που υφίστανται τα εισοδήματα των καταναλωτών.

Η διαμάχη με την American Eagle

Όσον αφορά στη διαιτησία που βρίσκεται σε εξέλιξη με την American Eagle, μετά την ρήξη που επήλθε στη μεταξύ τους συνεργασία εκφράζεται αισιοδοξία για την κατάληξη και την τελική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του 2025.

Η διαιτησία θα λάβει χώρα επί ελληνικού εδάφους με βάση το ελληνικό δίκαιο. Η εταιρεία αξιώνει αποζημίωση ύψους 8 εκατ. ευρώ, μετά την απόφαση της αμερικάνικης εταιρείας να διακόψει τη μεταξύ τους συνεργασία και να κλείσουν τα 6 καταστήματα που λειτουργούσαν.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Notos πέρασε δια πυρός και σιδήρου την περίοδο των Μνημονίων, πετυχαίνοντας ωστόσο να διασωθεί μέσα από εκτεταμένη αναδιάρθρωση σε συμφωνία με τους πιστωτές της.

Η συνεργασία με την L’ Oreal

Στο διάστημα αυτό, έχει προχωρήσει στην πλήρη ανακαίνιση του πολυκαταστήματος στην Ομόνοια, επενδύοντας πάνω από 4 εκατ. ευρώ και διευρύνοντας σημαντικά τον αριθμό των δημοφιλών brands που διαθέτουν παρουσία σε αυτό, όπως η Tommy Hilfiger, η Boss και η Armani.

Επιπρόσθετα, σύναψε συμφωνία την L’Oreal για την αντιπροσώπευση των αρωμάτων του γαλλικού οίκου καλλυντικών μεταξύ των οποίων τα Ralph Lauren, Diesel, Azzaro και Cacharel.

Σήμερα, η εταιρεία διαχειρίζεται 53 καταστήματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 42 είναι εταιρικά και 11 είναι καταστήματα τρίτων που λειτουργούν με το σύστημα της παρακαταθήκης και απασχολεί πάνω από 1.200 άτομα προσωπικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις