«Το αυτονόητο Α...»

Καμία φορά και τα αυτονόητα στην περίπτωση της χώρας μας πρέπει να λέγονται, μιας και κάποιοι ακριβοπληρωμένοι πρόεδροι σε κρίσιμες ενεργειακές εταιρείες, φαίνεται πως τα αγνοούν (επιδεικτικά). Οι διαγωνισμοί γίνονται για να επιτυγχάνεται η καλύτερη προσφορά, δηλαδή μέσω ανταγωνιστικών προσφορών, η εταιρεία και οι καταναλωτές να μπορούν να αποκτήσουν μία υποδομή ή μία υπηρεσία με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Ας το πούμε αυτό, αυτονόητο Α.

«… και το αυτονόητο Β»

Επίσης, τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών που κάνουν τους διαγωνισμούς οφείλουν να προασπίζουν τα συμφέροντα της εταιρείας και των καταναλωτών κι όχι π.χ. ενός φίλου τους εργολάβου. Ας το πούμε αυτό αυτονόητο Β.

«ΔΕΣΦάξανε…»

Κι αφού ξεμπερδέψαμε με τα πρώτα δυο γράμματα της αλφαβήτου, να θυμίσουμε πως η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και η ενεργειακή αγορά ακόμα μικρότερη.

Άρα αν πιστεύουν ορισμένοι ότι μπορούν να περάσουν «νύχτα» καπέλο αρκετών εκατομμυρίων ευρώ στους καταναλωτές αυξάνοντας το κόστος μίας καίριας ενεργειακής υποδομής, γιατί θέλουν κόντρα στο αποτέλεσμα μιας διαφανούς διαγωνιστικής διαδικασίας και τις εισηγήσεις της ίδιας της εταιρείας τους να ευνοήσουν εργολάβο που όχι απλά δεν μειοδότησε, αλλά έδωσε και προσφορά μεγαλύτερη από τον προϋπολογισμό του έργου, έχουμε ένα μόνο να τους πούμε: «ΔΕΣΦάξανε κ. Πρόεδρε…»

Υπερταμείο

Για το προαναφερόμενο θέμα του διαγωνισμού, όπως καταλάβατε, θα το παρακολουθώ και για ό,τι νεότερο θα σας κρατώ ενήμερους.

Και θα σας πάω, λίγο στο παρασκήνιο των αλλαγών που δρομολογούνται στο Υπερταμείο και τις οποίες ανακοίνωσε προχθές ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως έγινε γνωστό στο Υπερταμείο, το οποίο αναβαθμίζεται, συγχωνεύονται το ΤΑΙΠΕΔ και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Καραμπόλες

Σας είχα γράψει προχθές για την τύχη των κεντρικών προσώπων των προαναφερόμενων εταιρειών.

Με τον εντεταλμένο σύμβουλο της Μονάδας Ωρίμανσης Έργων κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη να παραμένει στη θέση του αφού η Μονάδα θα είναι αυτοτελής και θυγατρική του Υπερταμείου, ενώ σε ό,τι αφορά τον CEO του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δημήτρη Πολίτη μάλλον θα αποχωρήσει.

Στις καραμπόλες είχα αφήσει εκτός τον CEO του Υπερταμείου τον κ. Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη.

Ο κ. Γιώργος Πιτσιλής

Κάποια καλή πηγή μου, που διάβασε τη στήλη, μου σημείωσε ότι «μπορεί ο κ. Δημητριάδης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του υπουργού κ. Χατζηδάκη να καθόταν δίπλα του, ωστόσο μην αποκλείεις να τον παρασύρουν κι εκείνον οι καραμπόλες των συγχωνεύσεων….»

Και η ίδια πηγή μου θύμισε αφενός πώς οι αλλαγές στο Υπερταμείο θα έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου, ενώ το ίδιο διάστημα λήγει και η θητεία του κ. Γιώργου Πιτσιλή στην ΑΑΔΕ…

Λέτε να δούμε σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ…;

Ο ΣΕΒ

Οι εκλογές του ΣΕΒ ανήκουν στην ιστορία.

Αλλά έχει μια σημασία να δούμε και κάποιους ανθρώπους που είτε εξελέγησαν για πρώτη φορά σε θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο είτε αναβαθμίστηκαν.

Ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης

Για παράδειγμα η εκλογή του Ανδρέα Σιαμισιη στη θέση του αντιπροέδρου στον ΣΕΒ, όταν στην προηγούμενη θητεία ήταν μέλος στο ΔΣ. Στελέχη της αγοράς, μου σχολίασαν, πώς η εκλογή Σιάμισιη συνδέθηκε άμεσα με τον επιτυχή – έως τώρα – μετασχηματισμό της Helleniq Energy. O CEO έτρεξε τα τελευταία δύο χρόνια το στρατηγικό σχέδιο και σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες η εκλογή του φανερώνει ότι η αγορά της ενέργειας χρειάζεται αλλαγές και οι άνθρωποι που της κάνουν πράξη παίρνουν κεντρικούς ρόλους…

Να δούμε και τις πρωτοβουλίες του κ. Σιάμισιη από τη νέα θέση ευθύνης…

Η κυρία Ράνια Αικατερινάρη

Ένα νέο πρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο είναι και η κυρία Ράνια Αικατερινάρη, η οποία πλέον είναι μία εκ των αντιπροέδρων του ΣΕΒ.

Εκλέχτηκε ως εκπρόσωπος της ΕΛΒΑΛΧΑΚΟΡ. Στην εταιρεία του ομίλου της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η πρώην CEO του Υπερταμείου και αναπληρώτρια CEO της ΔΕΗ, κατέχει τη θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους.

Η κυρία Αικατερινάρη αντίστοιχη θέση κατέχει και στο ΔΣ της Motor Oil. Μάλιστα χθες στη γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης είχε την τιμητική της, αφού μέτοχοι και στελέχη της διοίκησης του ενεργειακού ομίλου έσπευσαν να τη συγχαρούν…

Πολλά καρπούζια… για την κυρία Αικατερινάρη…

ΗΡΑΚΛΗΣ

Να μείνω στο χώρο της βιομηχανίας.

Και να σας μιλήσω για ένα ρεκόρ της τσιμεντοβιομηχανίας «ΗΡΑΚΛΗΣ».

Επί 22 ώρες πλήθος φορτηγών και άλλων μηχανημάτων αλλά και 130 εργαζόμενοι έριχναν μπετά για τη σκυροδέτηση του ισόγειου δαπέδου 2.000 τ.μ. όπου θα χτιστεί τοu καταστήματος Grand της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μασούτης στις Τρείς Γέφυρες στα Σεπόλια. Μέχρι που στις 15 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, χωρίς διακοπή…

Η μεγάλη επένδυση της Μασούτης δεν τελειώνει εδώ… Ως γνωστόν θα αναπτύξει και δύο δίδυμες πολυκατοικίες εννέα ορόφων με 110 διαμερίσματα.

Στελέχη της τσιμεντοβιομηχανίας γέμισαν με αναρτήσεις τα social media για το «ορόσημο» που πέτυχαν στις δραστηριότητες της «ΗΡΑΚΛΗΣ».

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories