Ο μουσικός κατάλογος των Queen πρόκειται να αλλάξει χέρια και πρόκειται για μια ακριβή εξαγορά, με τη Sony να αποκτά τα δικαιώματα για τη μουσική του συγκροτήματος για ποσό που ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο.

Η συμφωνία αξίας περίπου 1,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει τα δικαιώματα του μουσικού καταλόγου των Queen για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον Καναδά, καθώς και μια συμφωνία διανομής εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά σύμφωνα με το Variety.

Η Sony αγοράζει τα δικαιώματα που ανήκαν στην Disney, ενώ τη συμφωνία διανομής των Queen διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή η Universal και πρόκειται να λήξει σε μερικά χρόνια οπότε η Sony θα αναλάβει τα ηνία.

Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει έσοδα από ζωντανές εμφανίσεις, καθώς τα ιδρυτικά μέλη Brian May και Roger Taylor κρατούν αυτό το κομμάτι της πίτα. Ακόμα βρίσκονται σε περιοδεία με τον Adam Lambert.

Μυθικό ποσό από τη Sony για τον μουσικό κατάλογο των Queen

Η Sony Music κέρδισε έναν μυστηριώδη μειοδότη, ο οποίος φέρεται να μην προσέφερε πάνω από 900 εκατομμύρια δολάρια.

Ο μουσικός κατάλογος των Queen είναι εξαιρετικά πολύτιμος αν αναλογιστεί κανείς τις διαχρονικές επιτυχίες του συγκροτήματος.

Η συμφωνία βρίσκεται σε εξέλιξη για πολλά χρόνια και οι διαπραγματεύσεις με τη Sony φέρεται να επιταχύνθηκαν φέτος, με την εταιρεία να επισφραγίζει τελικά τη συμφωνία.

Η συμφωνία για τον μουσικό κατάλογο των Queen είναι υπερδιπλάσια από ό,τι πλήρωσε η Sony Music για τον μουσικό κατάλογο του Bruce Springsteen. Κατέβαλαν συγκεκριμένα περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια το 2021 για τις μελωδίες του Bruce Springsteen, ενώ ο μουσικός κατάλογος του Michael Jackson πουλήθηκε για 600 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Βαγγέλης Μαρινάκης: Γιατί στη ναυτιλία επενδύουμε στη σύγχρονη τεχνολογία
Business of Sport |

Βαγγέλης Μαρινάκης: Γιατί στη ναυτιλία επενδύουμε στη σύγχρονη τεχνολογία

Μιλώντας στο πλαίσιο του Marine Money Week στη Νέα Υόρκη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για τη ναυτιλία, τη ναυτιλιακή τεχνολογία, την προστασία του περιβάλλοντος και το πάθος για το ποδόσφαιρο