Ήπια πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωαγορές, προσπαθώντας να προσαρμοστούν μετά και τις τελευταίες αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια, αλλά και τα μικτά μηνύματα που δίνουν τα δεδομένα σε επιμέρους οικονομίες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Δεύτερη προσπάθεια ανάκαμψης μετά τις γαλλικές εξελίξεις

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,3%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 0,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,06% στις 8.267 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,17% στις 18.223 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,09% στις 7.664 μονάδες.

Ο κλάδος των κατασκευών και των υλικών διολισθαίνει κατά 0,7%, ενώ εκείνος του λιανικού εμπορίου υποχωρεί κατά 0,5% καθώς η βρετανική αλυσίδα εκπτώσεων B&M χάνει 1,8% αφού η Morgan Stanley μείωσε την αξιολόγησή της σε ” underweight” από “equal-weight”.

Μεταξύ άλλων μετοχών, η Zealand Pharma της Δανίας σημειώνει άλμα 23,1% αφού μια μελέτη πρώιμου σταδίου έδειξε ότι μια υψηλή δόση του φαρμάκου της βοήθησε στη μείωση του βάρους κατά μέσο όρο κατά 8,6% μετά από 16 εβδομαδιαίες δόσεις.

Από την άλλη, η Carlsberg καταγράφει πτώση σχεδόν 6% αφού η Britvic απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της, επικαλούμενη ότι η πρόταση «υποτιμούσε σημαντικά» τον όμιλο και τις προοπτικές του. Οι μετοχές της Britvic σημειώνει άλμα 14,4%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι όγκοι λιανικών πωλήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσαν αύξηση 1,3% τον Μάιο, σε ετήσια βάση, ενώ σε μηνιαία βάση, το ποσοστό αυξήθηκε κατά 2,9%. Οι πωλήσεις σημείωσαν βελτίωση σε όλους τους τομείς, τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο, ιδίως στα καταστήματα κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης και υπόδησης. Το τρίμηνο έως τον Μάιο, οι όγκοι πωλήσεων αυξήθηκαν κατά 1,0% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές