Πτωτικά κινείται σήμερα η Wall Street, μετά τη χθεσινή αποτυχία του S&P 500 να διατηρηθεί στα νέα ιστορικά υψηλά του και τις 5.500 μονάδες, επιβεβαιώνοντας κάποια σημάδια ότι η αγορά βρίσκεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,05% στις 39.113 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,20% στις 5.462 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,20% στις 17.685 μονάδες.

Goldman Sachs: Οι 5 κίνδυνοι που μπορεί να «εκτροχιάσουν» τις αγορές

Θετικά όμως κινούνται οι δείκτες σε επίπεδο εβδομάδας μέχρι τώρα. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο περίπου 0,8%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,2%. Ο Dow οδεύει να κλείσει την εβδομάδα με άνοδο 1,4%.

Οι συναλλαγές σήμερα έχουν όμως κάποια αστάθεια λόγω της τριπλής λήξης των παραγώγων (triple witching), δηλαδή της λήξης των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών, των δικαιωμάτων προαίρεσης σε χρηματιστηριακούς δείκτες και των δικαιωμάτων μελλοντικής εκπλήρωσης στους δείκτες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Nvidia υποχωρεί κατά 2%, συνεχίζοντας πτωτικά μετά από το -3,5% της Πέμπτης, δυσκολεύοντας την αγορά να απορροφήσει τις πιέσεις που δέχεται στο μεγαλύτερο μέρος των τίτλων της. Παρόλα αυτά, ο κατασκευαστής chip εξακολουθεί να έχει πάνω από 160% άνοδο μέχρι σήμερα, ενώ ξεπέρασε για λίγο τη Microsoft ως την πιο πολύτιμη δημόσια εταιρεία την Τρίτη.

Ενώ εμφανίζονται ορισμένες ενδείξεις υπερβολικής επέκτασης της αγοράς, δεν είναι ακόμη σαφές εάν η αγορά έχει φτάσει στα όριά της στο ράλι που τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη – το οποίο δεν μπορεί να συντηρεί επί μακρόν τη «μετεωρική άνοδό του», σχολίασε ο Jamie Cox, διευθύνων σύμβουλος της Harris Financial Group.

«Τα καλά νέα είναι ότι η πραγματικότητα δεν σημαίνει ότι οι αγορές καταρρέουν ή έχουν αυτές τις μεγάλες, τεράστιες πτώσεις», είπε. «Είναι περισσότερο μια μικρή εξισορρόπηση, επειδή οι αποτιμήσεις αυτών των εταιρειών έχουν ξεφύγει τόσο πολύ από τη μέση μετοχή που πιθανότατα θα λέγαμε ότι είναι σε υπεραγορασμένα επίπεδα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street