Χαμηλά παραμένουν οι ρυθμοί μέχρι αυτήν την ώρα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν δείχνει διαθέσεις να αντιστρέψει τις απώλειες της εβδομάδας που ολοκληρώνεται σήμερα, έχοντας την εστίασή του αφενός στις κυβερνητικές κινήσεις που μπορεί να επηρεάσουν επιλεγμένες εισηγμένες και αφετέρου στις διεθνείς εξελίξεις, ειδικά στο μέτωπο της Γαλλίας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,18% στις 1.419,25 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 46,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,2 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.444,03 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,38% στις 1.242,06 μονάδες.

Goldman Sachs: Οι 5 κίνδυνοι που μπορεί να «εκτροχιάσουν» τις αγορές

Μία εβδομάδα ακόμη χαμηλής ορατότητας

Αν και παραδοσιακά η αγορά αποκτά καλύτερη ορατότητα μετά τη λήξη των παραγώγων, ενδεχομένως πολλά χαρτοφυλάκια να χρειαστεί να περιμένουν μία εβδομάδα ακόμη, καθώς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη Γαλλία. Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος γύρος των εκλογών στη χώρα, με τους επενδυτές να αποκτούν καλύτερη εικόνα για την επόμενη ημέρα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης και την κατεύθυνση αυτής.

Εκτός αυτού του σκοπέλου όμως, η επόμενη εβδομάδα θα είναι δύσκολη, με τις αποκοπές μερισμάτων να δημιουργούν μεγάλες αναταράξεις στους επιμέρους τίτλους. Στις 25/06 είναι η αποκοπή των μερισμάτων για Optima bank (0,44), Titan Cement (0,85), ΕΧΑΕ (0,24), ElvalHalcor (0,04), Viohalco (0,12), Cenergy (0,08), Quest Holdings (0,22), Intracom (0,05) και Intercontinental International (4,19). Ο Ιούνιος θα ολοκληρωθεί για τα μερίσματα στις 26/6 με το 1,4 της Motor Oil, το 1,50 του Mytilineos και το 0,12% του Fourlis.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, εντούτοις, μεσοπρόθεσμα δεν έχει αλλάξει η ανοδική εικόνα της αγοράς, κάτι που σίγουρα κάποιοι που ήταν εκτός αγοράς το θεωρούν ως ευκαιρία τοποθετήσεων. Ειδικά μάλιστα για τη ρευστότητα που θα «απελευθερωθεί» σταδιακά από το deal της πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής και τα κεφάλαια που θα αποδεσμευτούν μετά και την δημόσια πρόταση που θα υποβληθεί από την Masdaq Hellas. Και τηρουμένων των αναλογιών, η συγκυρία ευνοεί επανατοποθετήσεις σε τίτλους του 25άρη, καθόσον οι αποτιμήσεις έχουν διορθώσει σημαντικά από τις κορυφές στις αρχές του Μαΐου.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, οι Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, ΕΛΧΑ, Πειραιώς και Autohellas σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Autohellas, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Cenergy, Aegean, Εθνική, Μυτιληναίος, Σαράντης, Βιοχάλκο, Motor Oil, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα.

Στον αντίποδα, ο Τιτάνας, η Eurobank και η Quest σημειώνουν κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούται οι Jumbo, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Coca Cola και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών