Βουτιά 8% καταγράφει η μετοχή της Carlsberg την Παρασκευή, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση σε τέσσερα χρόνια, κατόπιν της απόφασης της Βritvic να απορρίψει την προσφορά εξαγοράς από τον δανέζικο κολοσσό ζυθοποιίας, ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ειδικότερα η μετοχή της Carlsberg υποχώρησε κατά 8,7% στις 09:04 π.μ. ώρα Λονδίνου, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μονοήμερη πτώση της μετοχής της εταιρείας από τις 12 Μαρτίου 2020, όταν η μετοχή υποχώρησε 8,77%.

Carlsberg: Ποντάρει στις premium μπίρες για αύξηση πωλήσεων – Το σχέδιο για την «Νήσος»

Αντίθετα η Britvic κατέγραψε άλμα κατά 12,5% μετά την ίδια είδηση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το διοικητικό συμβούλιο της Britvic, βρετανικής εταιρείας αναψυκτικών, απέρριψε την πρόταση εξαγοράς έναντι 1.250 πενών ανά μετοχή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μετά από προηγούμενη προσφορά στις 1.200 πένες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Carlsberg, η πρότασή της προσφέρει ένα premium 29% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Πέμπτη στις 1,015 πένες.

Η μετοχή της Britvic κατέγραφε άνοδο 14,83% στις 10:35 ώρα Ελλάδος την Παρασκευή, διαπραγματευόμενη στις 1.165 πένες.

Ωστόσο, η μετοχή της Carlsberg διαπραγματευόταν 5% χαμηλότερα στην Κοπεγχάγη.

Σημειώνεται ότι οι μάρκες της Britvic περιλαμβάνουν τις J2O και Robinson’s.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η μετοχή της Carlsberg σημείωσε άνοδο 5%, καθώς η αγορά χαιρέτισε το φιλόδοξο στόχο για την ανάπτυξη της δανέζικης ζυθοποιίας έως το 2027, συμπεριλαμβανομένων υψηλότερων δαπανών σε βασικές χώρες όπως την Κίνα, στην οποία αναμένεται να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά.

Η τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο και κατασκευαστής εμπορικών σημάτων όπως της Kronenbourg 1664, ανέφερε ότι τα έσοδα του 2023 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, αν και οι προσδοκίες της για την αύξηση των λειτουργικών κερδών το 2024 δεν ταυτίστηκαν με τις προσδοκίες πολλών αναλυτών.

Η εταιρεία ανέφερε αύξηση 4,7% στα έσοδα του 2023 στα 73,59 δισεκατομμύρια κορώνες, ξεπερνώντας οριακά τα 73,31 δισεκατομμύρια που αναμένονται από τους αναλυτές, σύμφωνα με στοιχεία του LSEG.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή