Ενώ οι διαχειριστές κεφαλαίων, στην τελευταία έρευνα Ιουνίου της Bank of America (Global Fund Manager Survey), εμφανίζονται θετικοί για αγορές στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021, μειώνοντας μάλιστα τα επίπεδα των μετρητών στα χαρτοφυλάκιά τους σε χαμηλό τριετίας, η απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές έχει καταστήσει για τους θεσμικούς επενδυτές τις γαλλικές μετοχές τις λιγότερο δημοφιλείς στην Ευρώπη.

Συνολικά σε παγκόσμιο επίπεδο το 73% των 238 fund managers με συνολικά υπο διαχείριση κεφάλαια 721 δις. δολ, που συμμετείχαν στην έρευνα δεν «βλέπουν» ύφεση, με το 64% να αναμένει ομαλή προσγείωση των οικονομιών, ενώ οκτώ στους δέκα διαχειριστές αναμένουν δύο ή περισσότερες μειώσεις επιτοκίων τους επόμενους 12 μήνες από τη Fed, με την πρώτη μείωση να αναμένεται στις 18 Σεπτεμβρίου.

Περίπου το 62% των διαχειριστών πιστεύει ότι το πιο πιθανό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία τους επόμενους 12 μήνες είναι η «ανάπτυξη κάτω από την τάση και πληθωρισμός πάνω από την τάση», ενώ συνολικά το 39% των χαρτοφυλακίων διατηρεί αυξημένες θέσεις (overweight ) σε μετοχές.

Το 69% των διαχειριστών, για 15ο μήνα, διατηρεί ως πλέον δημοφιλή συναλλαγή τις μετοχές των «Magnificent 7», αν και μείωσαν στο 20% (από το 36% στο υψηλό τον περασμένο Φεβρουάριο), τις «αυξημένες θέσεις» στον κλάδο στα χαρτοφυλάκιά τους. Ο δείκτης MSCI ACWI Information Technology and Communication Services αυξήθηκε φέτος κατά 27%, υπεραποδίδοντας του παγκόσμιου δείκτη MSCI AC World που αυξήθηκε στο 11,6%.

Όσον αφορά την κατανομή των χαρτοφυλακίων το 32% αφορά αμερικανικές μετοχές, το 25% τα κρατικά ομόλογα, το 19% παγκόσμιες μετοχές, το 12% εταιρικά ομόλογα και το 4% χρυσό/εμπορεύματα. Ο πληθωρισμός, οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και οι εκλογές στις ΗΠΑ αφορούν τους μεγαλύτερους κινδύνους για τους επαγγελματίες των αγορών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή