Τα σχολεία του Δήμου Δομοκού, που υπέστησαν πέρυσι ζημίες από την κακοκαιρία «Daniel», επισκέφθηκε, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τεχνικά κλιμάκια των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), η οποία έχει αναλάβει το κόστος αποκατάστασης των ζημιών σε όλες τις σχολικές μονάδες, οι οποίες επλήγησαν από τη θεομηνία.

Οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη και τα σχολεία αναμένεται να παραδοθούν σταδιακά από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 33 σχολεία υπέστησαν ζημιές σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα από την κακοκαιρία «Daniel». Το συνολικό κόστος αποκατάστασης ανέρχεται σε 30,5 εκατ. ευρώ.

Σταϊκούρας: Επιπλέον κίνητρα στους αυτοκινητιστές για ηλεκτρικά ταξί

Οι σχολικές μονάδες σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες αποκατάστασης από την ΚΤΥΠ με τη δωρεά της ΕΕΕ

Χρήστος Σταϊκούρας: 1,5 δισ. ευρώ για την αποκατάσταση των υποδομών στην Θεσσαλία

Τον οδικό χάρτη των παρεμβάσεων της κυβέρνησης στις υποδομές σκιαγράφησε ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός υποδομών και μεταφορών, στη διάρκεια του πρώτου διεθνούς συνεδρίου του ΤΜΕΔΕ, «Redefining The Future Horizons».

Ο κ. Σταϊκούρας επιχείρησε παράλληλα να βάλει φρένο στην καλλιέργεια υπέρμετρων προσδοκιών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «όλα μαζί τα έργα δεν γίνονται, θέτουμε προτεραιότητες, είναι πολύ σημαντικό να αυξηθούν οι πόροι σε επίπεδο ΕΕ για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή».

«Χρειάζεται να ενισχυθούν οι πόροι της ΕΕ για την ανθεκτικότητα των υποδομών, διαθέτουμε ως υπουργείο 1,5 δισ. ευρώ από Ταμείο Ανάκαμψης και εθνικούς πόρους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών στην Θεσσαλία (963 εκατ. ευρώ για σιδηρόδρομο και περίπου 40 εκατ. ευρώ για τα σχολεία). Από κοινού με το ΤΕΕ προσπαθούμε να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα υφιστάμενων υποδομών (γέφυρες, αντιπλημμυρικά). Στις μεταφορές στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τους όρους της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, σήμερα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης», επεσήμανε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή
Πολιτική |

Ανησυχία για Μ. Ανατολή, υποσχέσεις για δημογραφικό και αγρότες- Η ανασκόπηση Μητσοτακη

Στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στο σχέδιο ανασυγκρότησης στον Εβρο και στο πρώτο φορτίο LNG στην Αλεξανδρουπολη, αναφέρεται ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης