Την πώληση του μεριδίου που κατέχουν στην Τράπεζα Κύπρου εξετάζουν οι δύο βασικοί μέτοχοι της, CarVal Investors και Caius Capital, οι οποίοι μαζί κατέχουν το 15% της τράπεζας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι δύο μέτοχοι διόρισαν έναν σύμβουλο για να διερευνήσει τη δυνατότητα πώλησης των μετοχών τους ως «πακέτο». Οι συμμετοχές των δύο ανέρχονται σε 232 εκατ. στερλίνες ή 358 εκατ. ευρώ.

ΤτΕ: Μνημόνιο συνεργασίας με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Σύμφωνα μάλιστα με το Bloomberg, ένας από τους πιθανούς αγοραστές θα μπορούσε να είναι η συστημική τράπεζα της Ελλάδας, η Alpha Bank. Πριν από περίπου 1-2 χρόνια, υπήρχαν φήμες για συνομιλίες μεταξύ του Ομίλου της Alpha Bank και της Τράπεζας Κύπρου, οι οποίες ωστόσο δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα.

Η χρηματιστηριακή αξία της Τράπεζας Κύπρου είναι πλέον 1,8 δισ. και οι μετοχές της διαπραγματεύονται στα 4,20 ανά μετοχή.

Σε πρώιμο στάδιο οι διαβουλεύσεις στην Τράπεζα Κύπρου

Σύμφωνα με το Bloomberg, οποιοσδήποτε αγοραστής των συμμετοχών των δύο κεφαλαίων θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη συναλλαγή ως πρώτο βήμα για να έχει μεγαλύτερη έκθεση στην κυπριακή αγορά και τελικά να κάνει μια προσφορά για τις υπόλοιπες μετοχές της τράπεζας. Οι διαβουλεύσεις είναι σε πρώιμο στάδιο και ενδέχεται να μην οδηγήσουν σε καμία συναλλαγή, σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Οι εκπρόσωποι της Τράπεζας Κύπρου, της Caius Capital και της Alpha Bank δεν σχολίασαν τις πληροφορίες του Bloomberg, όμως.

Αξίζει επίσης εδώ να σημειωθεί ότι η ελληνική Eurobank βρίσκεται σε πορεία να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της κυπριακής Hellenic Bank.

Διαψεύδει η Alpha Bank

Λίγη ώρα μετά το δημοσίευμα του Bloomberg, η Alpha Bank διέψευσε ως “αναληθή τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία η Alpha Holdings έχει εισέλθει σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ποσοστού στην εταιρεία Bank of Cyprus από υφισταμένους μετόχους της”.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του ανακοινωθέντος Στρατηγικού της Σχεδίου, η Alpha Holdings παρακολουθεί την αγορά για την αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη
Επιχειρήσεις |

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Σε βάθος τριών δεκαετιών, η εταιρεία έχει χτίσει πολύτιμη τεχνογνωσία, πραγματοποιώντας στρατηγικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και προσφέροντας υπηρεσίες που βρίσκονται σταθερά στην αιχμή της τεχνολογίας