
Ελληνικά νησιά αλλά και εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί ή προορισμοί που ευνοούν σύντομα road trip στις γύρω περιοχές, όπως είναι η Μασσαλία, η Μαγιόρκα, το Μπορντό, αλλά και η Κωνσταντινούπολη είναι στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Σύμφωνα, με τα όσα καταγράφονται στις πτήσεις της AEGEAN, παρατηρείται αυξημένη η επιβατική κίνηση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Το κρυφτούλι κυβέρνησης – ακτοπλόων για τα εισιτήρια
Στις προτιμήσεις πρωταγωνιστούν οι ελληνικοί προορισμοί και τα ελληνικά νησιά, αλλά και προορισμοί “outsiders” είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.
Οι top 5 προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού του Αγίου Πνεύματος
Οι top 5 προορισμοί εσωτερικού από την βάση Αθήνας είναι: Σκιάθος, Κύθηρα, Ικαρία, Μήλος και Μυτιλήνη ενώ από τη βάση της Θεσσαλονίκης είναι: Σαντορίνη, Λήμνος, Κως, Μύκονος και Πάρος.
Οι top 5 προορισμοί εξωτερικού από Αθήνα είναι Μασσαλία, Κωνσταντινούπολη, Μάλτα, Βενετία, Μαγιόρκα ενώ από τη βάση της Θεσσαλονίκης Ρώμη, Βερολίνο, Μόναχο, Βαρκελώνη, Φρανκφούρτη.
Πάντως σε ότι αφορά τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, οι Κυκλάδες εξακολουθούν να αποτελούν αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων, ιδίως των νεότερων ηλικιών. Επίσης, οι προορισμοί όπως το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Ρόδος παραμένουν πάντα σε υψηλό επίπεδο, αλλά τείνουν να παρουσιάζουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.
Μάλιστα για σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου η μέση πληρότητα αγγίζει το 95% από τη βάση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για προορισμούς εσωτερικού.
Στους προορισμούς του εξωτερικού από τη βάση της Αθήνας παρατηρείται μια αυξανόμενη τάση για ταξίδια σε εναλλακτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς ή προορισμούς που ευνοούν σύντομα road trip στις γύρω περιοχές, όπως είναι η Μασσαλία, η Μαγιόρκα, το Μπορντό, αλλά και η Κωνσταντινούπολη, ενώ οι Θεσσαλονικείς φαίνεται να επιλέγουν πιο δημοφιλείς προορισμούς, όπως είναι η Ρώμη, το Βερολίνο, η Βαρκελώνη κτλ.
Με βάση τα στοιχεία της AEGEAN η εξέλιξη της κίνησης στην επιστροφή ξεκινάει κυρίως ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, 24 Ιουνίου , αλλά κορυφώνεται μια ημέρα μετά 25 Ιουνίου και στις δύο βάσεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με εξίσου υψηλές πληρότητες. Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και οι προορισμοί του εξωτερικού με τη διαφορά ότι οι επιβάτες που ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη, φαίνεται να επιστρέφουν ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ενώ αρκετοί επιβάτες που επιστρέφουν στη βάση της Αθήνας τείνουν να παρατείνουν κατά μία ημέρα ακόμα την παραμονή τους στον προορισμό της επιλογής τους.
Τέλος, σημειώνεται πως παρά τις υψηλές πληρότητες και τα λιγοστά εισιτήρια που είναι ακόμη διαθέσιμα, ποτέ δεν είναι αργά για «ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής» σε διάφορους προορισμούς, όπως το Ηράκλειο αλλά και τα Ιωάννινα στην Ελλάδα ή τη Βαρσοβία, τη Σόφια, το Παρίσι, το Βουκουρέστι αλλά και το Ντουμπάι για κάποιο προορισμό του εξωτερικού.


Latest News

«Ξεπουλάνε» τα ακτοπλοϊκά για το Πάσχα - «Ζαλίζουν» οι τιμές
Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι για την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ελάχιστα

Αλλάζει εικόνα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με επενδύσεις 1,28 δισ. - Οι νέοι στόχοι
Ανοδικά ξεκίνησε η επιβατική κίνηση το 2025 κόντρα στην διεθνή αβεβαιότητα- Οι νέες πηγές εσόδων και το πράσινο φως στο μέρισμα των 0,78 ευρώ ανά μετοχή

Πληρότητες ως 95% στις πτήσεις της Aegean- Οι top5 προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό
Υψηλές πληρότητες καταγράφονται για την πασχαλινή έξοδο σε αεροπορικές πτήσεις της Aegean τόσο για προορισμούς εσωτερικού όσο και εξωτερικού

Συνεργασία Mercan Group με Wyndham Hotels & Resorts στην Κέρκυρα
Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση του ομίλου Mercan Group στην Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία της Wyndham στη Μεσόγειο

Άνοδος τιμών, σταθερές πληρότητες για τα ξενοδοχεία - Προς νέο ρεκόρ εισπράξεων
Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία - Αύξηση των εισπράξεων αναμένει η Τράπεζα της Ελλάδας

JOMO: Τι είναι και πως κάνει τα ταξίδια καλύτερα;
Έχοντας μπει για τα καλά στην εποχή των ταξιδιών -πρώτα το Πάσχα, μετά το καλοκαίρι- το JOMO είναι μια τάση που υπόσχεται να κάνει τις διακοπές μας καλύτερες. Και πιο ήρεμες.

Τι φοβούνται οι Αμερικανοί ταξιδιώτες φέτος
Οι Αμερικανοί που σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα απόνερα των πολιτικών Τραμπ

Σκληρή μάχη Hilton - Marriott για την πρωτιά στην Ελλάδα - Ποια παίρνει... κεφάλι
Hilton και Marriott μάχονται για την πρώτη θέση - Σημαντικές επενδύσεις για τη λειτουργία νέων ξενοδοχείων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας

Ακάθεκτοι οι αμερικανοί τουρίστες παρά τον τυφώνα Τραμπ- Κανονικά οι κρατήσεις για Ελλάδα
Απτόητοι οι αμερικανοί τουρίστες - Άνοδος 18,6% των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων - Τι προβληματατίζει τους Έλληνες ξενοδόχους

Γιατί οι Ευρωπαίοι ακυρώνουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ
Οι διεθνείς επισκέπτες μένουν μακριά καθώς αυξάνεται η πολιτική και οικονομική ένταση