Η Αργεντινή είναι φημισμένη για την παραγωγή κρέατος και οι κάτοικοί της για την προτίμησή τους στις μπριζόλες και τα μπάρμπεκιου asado.

Τώρα , οι συνήθειες τους κινδυνεύουν καθώς καταναλώνουν λιγότερο μοσχαρίσιο κρέας από ποτέ, αναγκασμένοι να σφίξουν το ζωνάρι τους λόγω του τριψήφιου πληθωρισμού και της ύφεσης.

Αργεντινή: Πάνω από το 55% του πληθυσμού είναι βυθισμένο στη φτώχεια

Η κατανάλωση βοδινού κρέατος έχει μειωθεί κατά σχεδόν 16% φέτος μέχρι στιγμής στο νοτιοαμερικανικη χώρα, όπου το βοδινό κρέας αποτελούσε ανέκαθεν βασικό μέρος του κοινωνικού ιστού, μαζί με το ποδόσφαιρο και το τσάι ματέ.

Πολλά αργεντίνικα σπίτια έχουν ενσωματωμένες ψησταριές “parrilla” όπου συγκεντρώνονται οι οικογένειες. Στους δρόμους του Μπουένος Άιρες οι άνθρωποι μαζεύονται γύρω από αυτοσχέδιες ψησταριές για να γευτούν μοσχαρίσιο κρέας, ακόμη και σε εργοτάξια ή σε διαδηλώσεις.

«Το βοδινό κρέας είναι αναπόσπαστο μέρος της δίαιτας της Αργεντινής, είναι σαν να εξαλείφθηκαν τα ζυμαρικά για τους Ιταλούς», είπε στο Reuters η συνταξιούχος Κλαούντια Σαν Μάρτιν, 66 ετών, ενώ περίμενε στην ουρά στο κρεοπωλείο. Είπε ότι ήταν πρόθυμη να περιορίσει άλλες αγορές, όπως προϊόντα καθαρισμού, αλλά το βόειο κρέας ήταν ιερό.

«Οι Αργεντινοί μπορούν να εξαλείψουν οτιδήποτε, πιστεύω, σε δύσκολες στιγμές όπως αυτή. Αλλά δεν μπορούμε χωρίς κρέας», είπε.

Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι Αργεντινοί τρώνε φέτος βοδινό κρέας με ρυθμό περίπου 44 κιλά (97 λίβρες) ετησίως, κάτω από τα 52 κιλά πέρυσι και έως 100 κιλά ετησίως που ήταν τη δεκαετία του 1950.

Μέρος της μακροπρόθεσμης πτώσης είναι μια μακροπρόθεσμη στροφή προς άλλα κρέατα όπως το χοιρινό και το κοτόπουλο, καθώς και τα φθηνότερα βασικά προϊόντα όπως τα ζυμαρικά.

Όμως, η φετινή βουτιά οφείλεται στον πληθωρισμό σχεδόν 300% και τα σκληρά μέτρα λιτότητας του προέδρου Χαβιέ Μιλέι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Πάουελ- Λαγκάρντ: Τι τους κρατάει ξάγρυπνους και τι δεν είπαν για τα επιτόκια
Διεθνή |

Τι κρατάει ξάγρυπνους την Λαγκάρντ και τον Πάουελ - Τι δεν είπαν για τα επιτόκια

Ο Τζερόμ Πάουελ συμμετείχε μαζί με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας Ρομπέρτο Κάμπος Νέτο στο Φόρουμ της ΕΚΤ στη Σίντρα της Πορτογαλίας