Ο γαλλικός όμιλος πολυτελών ετερογενών δραστηριοτήτων LVMH και ο ιδιοκτήτης του, Μπερνάρ Αρνό, πρόσθεσε ένα μικροσκοπικό παριζιάνικο μπιστρό στην τεράστια αυτοκρατορία των brands που έχει στην κατοχή του, από προϊόντα μόδας μέχρι κατασκευή κοσμημάτων και αλυσίδες ξενοδοχείων.

Η εταιρεία, που ανήκει στον πλουσιότερο άνθρωπο της Ευρώπης, Μπερνάρντ Αρνό, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο του Chez L’ami Louis, ενός εστιατορίου 100 ετών στο κέντρο του Παρισιού, που περιγράφεται από την LVMH ως «αυθεντικό παριζιάνικο κόσμημα».

Louis Vuitton: Υψηλό αξίωμα και για το τέταρτο παιδί του Μπερνάρ Αρνό – Ποιος θα τον διαδεχτεί

«Η LVMH θα εργαστεί για να διατηρήσει τον μοναδικό χαρακτήρα και την οικογενειακή ταυτότητα του εστιατορίου και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη γαλλική τεχνογνωσία και εξειδίκευσή του», ανέφερε σε δελτίο τύπου. Δεν αποκάλυψε το μέγεθος του μεριδίου που απέκτησε ούτε την αξία της συμφωνίας.

Το κλασικό μπιστρό – διάσημο για το ψητό κοτόπουλο του, τα γευστικά πιάτα του με λεπτές, τραγανές τηγανητές πατάτες και επιλογές με σαλιγκάρια – έχει φιλοξενήσει τον Μπιλ Κλίντον και τον Μάρτιν Σκορσέζε, καθώς και τον Ντέιβιντ και τη Βικτόρια Μπέκαμ, σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει τη συμφωνία.

Το εστιατόριο έχει κερδίσει επίσης τη σφραγίδα έγκρισης της διάσημης ηθοποιού Γκουίνεθ Πάλτροου. Η εταιρεία lifestyle της Goop περιγράφει το Chez L’ami Louis στον ιστότοπό της ως «ένα από τα καλύτερα, πιο αξιοσέβαστα μπιστρό στο Παρίσι».

«Είναι μικρό και με ξύλινη επένδυση, με αρχαίο φούρνο και τεράστια λίστα κρασιών», σύμφωνα με την Goop.

Η LVMH ανέφερε στο δελτίο τύπου της ότι το μπιστρό προμηθεύεται τα προϊόντα του από μικρούς κτηνοτρόφους και αγρότες «που είναι πιστοί στο εστιατόριο για αρκετές γενιές».

Το δείπνο του Μπερνάρ Αρνό

Ο Αρνό έχει δειπνήσει επίσης στο παριζιάνικο εστιατόριο, σύμφωνα με την πηγή που μίλησε στο CNN, προσθέτοντας ότι ο δισεκατομμυριούχος είναι παθιασμένος με τη διατήρηση τμημάτων της πολιτιστικής «ταυτότητας και έκφρασης» της πόλης.

Η LVMH και ο Αρνό υποσχέθηκαν 200 εκατομμύρια ευρώ το 2019 για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε την εκκλησία 850 ετών. Οι οικογένειες που διοικούν τη L’Oreal και την Kering έκαναν επίσης μεγάλες δωρεές.

Υπάρχει κίνδυνος, πρόσθεσε η πηγή, ότι όταν οι ιστορικοί ιδιοκτήτες πολιτιστικά σημαντικών χώρων όπως το Chez L’ami Louis προχωρούν, νέοι επενδυτές εισέρχονται και τους μεταμορφώνουν «σε κάτι που απέχει πολύ από την (αρχική τους) ταυτότητα».

Ο Aρνό, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον Τζεφ Μπέζος και τον Ίλον Μασκ, εκτιμάται ότι έχει προσωπική περιουσία 199 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Τα τελευταία χρόνια, η LVMH, στην οποία ανήκουν οι Dior και Louis Vuitton, έχει ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της με χώρους φιλοξενίας. Το 2019, η εταιρεία εξαγόρασε την Belmond, η οποία είναι ιδιοκτήτρια ξενοδοχείων και διοργανώνει κρουαζιέρες πολυτελείας με τρένο και ποταμόπλοια, σε μια συμφωνία 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η LVMH ανακοίνωσε «μια στρατηγική επένδυση» στο Orient Express, μια εταιρεία που προσφέρει πολυτελή ταξίδια με τρένο και η οποία ανήκει στη γαλλική εταιρεία φιλοξενίας Accor.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή