Περί το 39% φτάνουν οι απώλειες της μετοχής της Trump Media  από τις 30 Μαΐου, όταν δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ ένοχο για την παραποίηση επιχειρηματικών εγγράφων.

Η μετοχή σημείωσε μεγάλη πτώση άνω του 17% την Τρίτη, αφότου ο ιδιοκτήτης της εφαρμογής Truth Social ανακοίνωσε ότι η εγγραφή επιπλέον μετοχών εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Trump Media & Technology Group «είδε» την τιμή της μετοχής της να υποχωρεί κατά σχεδόν 10% κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίασης.

Τραμπ vs Μπάιντεν: Οι δισεκατομμυριούχοι επιλέγουν υποψήφιο για τον προεδρικό θώκο

Η έγκριση

Η Eπιτροπή Κεφαλαιαγοράς δίνει έγκριση τους αρχικούς επενδυτές της Trump Media να ασκήσουν τα warrants που κατέχουν στην εταιρεία, κύριος μέτοχος της οποίας είναι ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ενημερωτικό δελτίο που κατατέθηκε την Τρίτη, η Trump Media ανέφερε ότι έως και 14.375.000 επιπλέον μετοχές θα μπορούσαν να εκδοθούν κατά την άσκηση των εν λόγω warrants.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να υπάρξει «σημαντική πτώση στην τιμή διαπραγμάτευσης» της μετοχής, εάν οι κάτοχοι των warrants πουλήσουν τις μετοχές τους ή αν υπάρχει η «εκτίμηση ότι αυτές οι πωλήσεις θα μπορούσαν να συμβούν».

Ωστόσο, η Trump Media ανακοίνωσε ότι οι υπάρχοντες μέτοχοι που πούλησαν σε χαμηλότερες τιμές μετά την εγγραφή, «θα μπορούσαν ακόμα να έχουν θετική απόδοση στις μετοχές εξαιτίας της χαμηλότερης τιμής ανά μετοχή» όταν τις αγόρασαν.

Μετρητά

Το ενημερωτικό δελτίο ανέφερε επίσης ότι «εάν όλα τα warrants που καλύπτονται από τη Δήλωση Εγγραφής ασκηθούν με μετρητά, η εταιρείαμπορεί να λάβει συνολικά έως και περίπου 247 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα», ενώ προστίθετο πως «Επιπλέον, 40 εκατομμύρια δολάρια από δεσμευμένα μετρητά στον ισολογισμό της Εταιρείας θα αποδεσμευτούν ως αποτέλεσμα της έγκρισης της Δήλωσης Εγγραφής». Σε άλλο σημείο αναφερόταν ότι «Αυτά τα κεφάλαια θα συμπληρώσουν τα περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σε μη δεσμευμένα μετρητά που διατηρεί τώρα η εταιρεία».

Σύμφωνα με το CNBC, o Διευθύνων Σύμβουλος της Trump Media, Devin Nunes, ανέφερε σε δήλωσή του ότι: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο για το Truth Social», προσθέτοντας πως «Με την έγκριση αναμένουμε να είμαστε σε καλή θέση για να επιδιώξουμε δυναμικά το streaming τηλεοπτικού περιεχομένου, άλλες βελτιώσεις στην πλατφόρμα και πιθανές συγχωνεύσεις και εξαγορές» και κατέληξε: «Με περίπου 620.000 ιδιώτες μετόχους να υποστηρίζουν το όραμά μας, η εταιρεία προσβλέπει στην ταχεία και ισχυρή επέκτασή της».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή