Η βρετανική fintech Revolut θα μπορούσε να αυξήσει την χρηματιστηριακή της αξία στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια πώληση μετοχών, παρόλο που εξακολουθεί να περιμένει μια άδεια τραπεζικής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εφαρμογή ψηφιακής χρηματοδότησης συνεργάζεται με τραπεζίτες σε μια πώληση μετοχών 500 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων μετοχών που κατέχονται από υπαλλήλους, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτιμηθούν σε περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν την Πέμπτη οι Financial Times.

Revolut: Προσθέτει τα ομόλογα στην γκάμα επενδυτικών προϊόντων που προσφέρει στην Ελλάδα

Revolut: Ψηλότερα από τα 33 δισ. του 2021

Αυτό το επίπεδο θα ξεπερνούσε την αποτίμηση των 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πέτυχε η Revolut σε μια συγκέντρωση χρημάτων το 2021. Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για άδεια τραπεζικής στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από περισσότερα από δύο χρόνια.

Η βιομηχανία fintech της Βρετανίας αντιμετώπισε κρίση χρηματοδότησης τα τελευταία χρόνια, με τις υψηλές αποτιμήσεις της εποχής της πανδημίας να υφίστανται πίεση καθώς οι επενδυτές έγιναν πιο προσεκτικοί.

Η Revolut έχει καταταχθεί ως η πιο πολύτιμη start-up της χώρας και είναι μία από τις λίγες εφαρμογές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που εμφανίστηκαν στη Βρετανία την τελευταία δεκαετία, προσφέροντας χρηματοοικονομικές υπηρεσίες χωρίς φυσικά υποκαταστήματα.

Ιδρύθηκε το 2015 και έχει 40 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, με 9 εκατομμύρια από αυτούς στη Βρετανία. Έχει σχέδια να επεκτείνει το εργατικό δυναμικό της σε 11.500 έως το τέλος του 2024.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Revolut για το 2023 δεν έχουν δημοσιευθεί, αλλά η εταιρεία έχει δηλώσει ότι αναμένει να φτάσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, καταγράφοντας αύξηση μεγαλύτερη από 80% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και «διψήφιο περιθώριο καθαρού κέρδους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή