Υποχώρηση των τιμών του Brent στα 60 δολ. έως το 2025, προβλέπει η Citi, καθώς τα αποθέματα αυξάνονται, σηματοδοτώντας μια πτωτική προοπτική για το πετρέλαιο παρά την τρέχουσα ισχυρή ζήτηση και τις υψηλότερες τιμές.

Το πετρέλαιο έχει ανακτήσει τις απώλειες από τις αρχές Ιουνίου, όταν η ένδειξη του ομίλου OPEC+ ότι θα μπορούσε να αρχίσει να επιστρέφει κάποια προσφορά στην αγορά το τέταρτο τρίμηνο έστειλε πτωτικά μηνύματα σε όλη την αγορά.

Νωρίς την Παρασκευή, ο διεθνής δείκτης αναφοράς, Brent Crude , διαπραγματεύτηκε πάνω από τα 85 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο δείκτης αναφοράς των ΗΠΑ, WTI Crude , ήταν πάνω από τα 82 δολάρια το βαρέλι, καθώς άρχισαν να εμφανίζονται σημάδια σύσφιγξης των φυσικών αγορών.

Αγορά πετρελαίου: Οι τιμές στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 7 εβδομάδες

Η αγορά αναμένει σταθερή καλοκαιρινή ζήτηση το τρίτο τρίμηνο, αλλά φοβάται ότι η τριμηνιαία αύξηση της κατανάλωσης θα αρχίσει να μειώνεται το τέταρτο τρίμηνο, πιέζοντας τις τιμές του πετρελαίου προς τα κάτω.

«Αρκούδα» για το πετρέλαιο η Citi

Η Citi είναι μια από τις πιο «αρκούδες» μεταξύ των μεγάλων τραπεζών, αναμένοντας το πετρέλαιο να πέσει στο εύρος των 70 δολ. αργότερα αυτό το έτος και πιο κάτω στο εύρος των 60 δολ. το 2025 λόγω της σταθερής αύξησης των αποθεμάτων.

«Τα παγκόσμια αποθέματα θα αυξηθούν πολύ το επόμενο έτος», δήλωσε ο Eric Lee, παγκόσμιος ενεργειακός στρατηγικός της Citi, σε συνέντευξή του στο Yahoo Finance .

Η Citi αναμένει επίσης ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα επιβραδυνθεί καθώς «η ζήτηση πετρελαίου μπορεί να αυξάνεται με βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με το ΑΕΠ και στην πραγματικότητα να κορυφωθεί πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας», δήλωσε ο Lee στο Yahoo Finance.

Η Citi έχει μια από τις πιο πτωτικές, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες απόψεις για τις τιμές και τη ζήτηση του πετρελαίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities