Ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λε Πεν συνέχισε να εδραιώνει το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις μια εβδομάδα πριν από τις γαλλικές εκλογές σε μεγάλο βαθμό εις βάρος του κεντρώου μπλοκ του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Η υποστήριξη για το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν ανήλθε στο 36% σε έρευνα της Elabe που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα La Tribune Dimanche. Το νούμερο αυτό βρίσκεται μπροστά από το 27% για την αριστερή συμμαχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου και μόλις 20% για το κίνημα του Μακρόν. Σε άλλη δημοσκόπηση της Ipsos που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, η δημοτικότητα του Μακρόν έπεσε κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, στο 28%.

Το απερίσκεπτο στοίχημα του Μακρόν

Ψηφίζουν Λε Πεν για την οικονομία οι Γάλλοι

Οι ψηφοφόροι εμπιστεύονται επίσης περισσότερο τον Εθνικό Συναγερμό σε σύγκριση με άλλα κόμματα για το πώς θα χειριστεί την οικονομία, παρά την έλλειψη κυβερνητικής εμπειρίας και την απουσία ακριβούς σχεδίου χρηματοδότησης, σύμφωνα με μια δεύτερη δημοσκόπηση της Ipsos που δημοσιεύθηκε στους Financial Times.

Η έρευνα έδειξε ότι το 25% των ψηφοφόρων εμπιστεύεται το κόμμα ότι θα λάβει τις σωστές αποφάσεις για την οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου και της αντιμετώπισης του πληθωρισμού, ενώ το 22% και το 20%, αντίστοιχα, έχουν αντίστοιχη εμπιστοσύνη στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο και το κίνημα του Μακρόν αντίστοιχα.

Ο Μακρόν διέλυσε την Εθνοσυνέλευση και προκήρυξε πρόωρη ψηφοφορία μετά την ήττα της ομάδας του στις ευρωεκλογές αυτού του μήνα. Ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου και ο δεύτερος για τις 7 Ιουλίου. Η πρόβλεψη του αριθμού των εδρών που θα μπορούσε να λάβει κάθε κόμμα περιπλέκεται από το εκλογικό σύστημα δύο γύρων της Γαλλίας.

Μια πρόβλεψη της Elabe έδειξε ότι ο Εθνικός Συναγερμός και οι υποψήφιοι που συνδέονται με αυτόν θα μπορούσαν να έχουν 250 έως 280 βουλευτές στο επόμενο κοινοβούλιο, δηλαδή λιγότερους από τους 289 που απαιτούνται για την απόλυτη πλειοψηφία.

Οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο έδειξαν επίσης ότι ο Εθνικός Συναγερμός οικοδομεί ένα σημαντικό προβάδισμα, με μία μέτρηση να δείχνει ότι έχει πιθανότητες και για απόλυτη πλειοψηφία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή