Η Nvidia υπέγραψε συμφωνία για την ανάπτυξη της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης της σε κέντρα δεδομένων που ανήκουν στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο Ooredoo του Κατάρ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ooredoo, Αζίζ Αλουθμάν Φαχρού, στο Reuters.

Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη συμφωνία μεγάλης κλίμακας της Nvidia σε μια περιοχή στην οποία η Ουάσινγκτον έχει περιορίσει την εξαγωγή εξελιγμένων αμερικανικών τσιπ για να εμποδίσει τις κινεζικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τις χώρες της Μέσης Ανατολής ως «κερκόπορτα» για να αποκτήσουν πρόσβαση στη νεότερη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Το παράδοξο της Nvidia: Το «άγνωστο brand» που σαρώνει στη Wall Street

Θα καταστήσει επίσης την Ooredoo την πρώτη εταιρεία στην περιοχή που θα είναι σε θέση να παρέχει στους πελάτες της στο Κατάρ, την Αλγερία, την Τυνησία, το Ομάν, το Κουβέιτ και τις Μαλδίβες άμεση πρόσβαση στην τεχνολογία AI και γραφικών της Nvidia, ανέφερε η Ooredoo σε ανακοίνωσή της.

Η πρώτη μεγάλη συμφωνία της Nvidia στη Μέση Ανατολή

Η παροχή της τεχνολογίας θα της επιτρέψει να βοηθήσει καλύτερα τους πελάτες της να αναπτύξουν εφαρμογές γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε ο ανώτερος αντιπρόεδρος τηλεπικοινωνιών της Nvidia, Ρόνι Βασίστα.

«Οι b2b πελάτες μας, χάρη σε αυτή τη συμφωνία, θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που πιθανώς οι ανταγωνιστές τους (δεν θα) έχουν για άλλους 18 έως 24 μήνες», δήλωσε ο Φαχρού.

Οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν τα ποσά της συμφωνίας, η οποία υπεγράφη στο περιθώριο του TM Forum στην Κοπεγχάγη στις 19 Ιουνίου. Η Ooredoo δεν αποκάλυψε επίσης τι είδους ακριβώς τεχνολογία της Nvidia θα εγκαταστήσει στα κέντρα δεδομένων της, λέγοντας ότι αυτό εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα και τη ζήτηση των πελατών.

Η Ουάσινγκτον επιτρέπει την εξαγωγή ορισμένων τεχνολογιών της Nvidia στη Μέση Ανατολή, αλλά περιορίζει τις εξαγωγές των πιο εξελιγμένων τσιπ της εταιρείας. Η Ooredoo επενδύει 1 δισ. δολάρια για να ενισχύσει την περιφερειακή χωρητικότητα των κέντρων δεδομένων της κατά 20-25 επιπλέον μεγαβάτ, επιπλέον των 40 μεγαβάτ που διαθέτει σήμερα και σχεδιάζει να την τριπλασιάσει σχεδόν μέχρι το τέλος της δεκαετίας, δήλωσε ο Φαχρού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή