Ο βρετανικός φορέας ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO ανακοίνωσε σήμερα ότι ο καπετάνιος και το πλήρωμα ενός εμπορικού πλοίου που έπλεε 96 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Νισχτούν στην Υεμένη υποχρεώθηκαν να το εγκαταλείψουν καθώς το πλοίο άρχισε να πλημμυρίζει.

Το πλήρωμα παραλήφθηκε από άλλο σκάφος, ενώ το εγκαταλειφθέν πλοίο πλέει ακυβέρνητο, όπως διευκρινίζεται.

Χούθι: H στιγμή της επίθεσης στο Tutor – Αποκλειστικό του in.gr

Νωρίτερα, ο UKMTO ανακοίνωσε ότι είχε δεχτεί σήμα κινδύνου από το εμπορικό πλοίο και ότι ερευνούσε το περιστατικό.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι στην Υεμένη εξαπολύουν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και με πυραύλους σε εκείνη τη θαλάσσια περιοχή από τον Νοέμβριο λέγοντας ότι ενεργούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους για τον πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ στη Γάζα.

Επειγόντως μέτρα για την προστασία των ναυτικών στην Υεμένη ζητά η διεθνής ναυτιλία

Επειγόντως μέτρα για να σταματήσουν οι παράνομες επιθέσεις εναντίον των ναυτικών και των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα ζητούν 14 διεθνείς ναυτιλιακές οργανώσεις που εκφράζουν το σύνολο της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Η παρέμβαση τους δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο μετά και τον θάνατο ενός ακόμη ναυτικού που σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου σκάφους την Τετάρτη 12 Ιουνίου, ενώ επέβαινε στο MV Tutor στην Ερυθρά Θάλασσα. «Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις επιθέσεις που αντιβαίνουν άμεσα στη θεμελιώδη αρχή της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, με την οποία εκφράζονται και τα συλλυπητήρια, στην οικογένεια και τους οικείους του ναυτικού».

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση και οι επιθέσεις αυτές πρέπει να σταματήσουν τώρα. Καλούμε τα κράτη που έχουν επιρροή στην περιοχή να προστατεύσουν τους αθώους ναυτικούς μας και για την ταχεία αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα. Ακούσαμε την καταδίκη και εκτιμούμε τα λόγια υποστήριξης, αλλά ζητάμε επειγόντως μέτρα για να σταματήσουν οι παράνομες επιθέσεις εναντίον αυτών των ζωτικών εργαζομένων και αυτού του ζωτικού κλάδου», τονίζουν στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή