Να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρώτο εξάμηνο του έτους προσπαθούν οι αμερικανικοί δείκτες, προσπαθώντας να κρατήσουν τα επίπεδα, στη σκιά της αναμονής για τα νέα στοιχεία που αναμένονται από το μέτωπο της κατανάλωσης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,29% στις 39.263 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,05% στις 5.462 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,34% στις 17.629 μονάδες.

Ο S&P 500 παλεύει να μην χάσει την επαφή του με το ιστορικό ρεκόρ των 5.505,53 μονάδων που πέτυχε ενδοσυνεδριακά την Πέμπτη, ωστόσο, τα σημάδια εξάντλησης της ανοδικής κίνησης έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, ιδιαίτερα με την δεικτοβαρή Nvidia. Ο κατασκευαστής τσιπ υποχώρησε 4% την περασμένη εβδομάδα.

«Η ακραία διακύμανση της μετοχής της Nvidia δεν έχει σχέση με τα θεμελιώδη στοιχεία αυτού του κολοσσού της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά είναι περισσότερο αποτέλεσμα της αίσθησης που έχει η αγορά σχετικά με το πόσο υψηλά έχει κινηθεί η μετοχή και πόσο γρήγορα», σχολίασε η Katie Nixon, CIO της Northern Trust Wealth Management, για την Nvidia.

Ωστόσο, ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη έχει ανεβάσει σημαντικά την αγορά φέτος, ακόμη και όταν οι επενδυτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις μεταβαλλόμενες προσδοκίες σχετικά με τις μειώσεις επιτοκίων και την επιβράδυνση της οικονομίας. Ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 15% φέτος.

Πέραν των παραπάνω, σήμερα στο επίκεντρο είναι και η μετοχή της ResMed, η οποία υποχωρεί κατά 11,8% μετά την είδηση ότι το φάρμακο αδυνατίσματος της Eli Lilly μείωσε τη σοβαρότητα της αποφρακτικής άπνοιας ύπνου. Εν τω μεταξύ, η Eli Lilly σημειώνει άνοδο κατά περίπου 1%.

Οι επενδυτές θα αναμένουν επίσης τα στοιχεία των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) του Μαΐου, το προτιμώμενο μετρητή πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, το οποίο πρόκειται να δημοσιευτεί την Παρασκευή το πρωί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street