Η Airbus SE μείωσε τον ετήσιο στόχο παράδοσης αεροσκαφών σε 770 από προηγούμενο στόχο 800 αεροσκαφών, επικαλούμενη επίμονα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, σημειώνει το Bloomberg.

Η ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία αναμένει πλέον προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων ύψους 5,5 δισ. ευρώ φέτος, από τον προηγούμενο στόχο που έφτανε τα 7 δισ. ευρώ. Η κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών μείωσε επίσης τις προοπτικές της για τις ελεύθερες ταμειακές ροές πριν από τη χρηματοδότηση πελατών σε περίπου 3,5 δισ. ευρώ.

Η Airbus κοντά σε συμφωνία «μαμούθ» για την πώληση 100 αεροσκαφών A330neo στην Κίνα

Η πρόβλεψη δεν περιλαμβάνει τυχόν ενδεχόμενες εξαγορές, δήλωσε η Airbus. Η εταιρεία βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Spirit AeroSystems Holdings Inc. για την εξαγορά τμημάτων της επιχείρησης του αεροδιαστημικού προμηθευτή, ανέφερε το Bloomberg την περασμένη εβδομάδα.

Η αναθεώρηση έρχεται λίγο πριν από το τέλος του δεύτερου τριμήνου της Airbus, ενώ η εταιρεία είχε επιβεβαιώσει τους στόχους της στο τέλος του πρώτου τριμήνου, προειδοποιώντας παράλληλα ότι οι περιορισμοί στην εφοδιαστική αλυσίδα πλήττουν τις δραστηριότητες. Η ευρωπαϊκή αεροναυπηγική εταιρεία ανέβαλε επίσης τον στόχο της να παράγει 75 αεροσκάφη A320 μονής διαδρόμου ανά μήνα κατά ένα έτος, έως το 2027.

Η Airbus δήλωσε ότι θα υποστεί επίσης επιβαρύνσεις ύψους περίπου 900 εκατ. ευρώ που σχετίζονται με ορισμένα διαστημικά προγράμματα. Η εταιρεία με έδρα την Τουλούζη της Γαλλίας έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα πλήρη αποτελέσματα του εξαμήνου στις 30 Ιουλίου 2024.

Κόντρα με Boeing-Airbus για την εξαγορά της Spirit AeroSystems

Η Boeing ξεκίνησε συνομιλίες νωρίτερα αυτό το έτος για να αγοράσει ξανά την Spirit AeroSystems, έναν προμηθευτή με έδρα τη Wichita του Κάνσας με την οποία διαχωρίστηκε το 2005, επιδιώκοντας να σταθεροποιήσει ένα βασικό μέρος της αλυσίδας εφοδιασμού για το τζετ της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, μετά το ατύχημα εν πτήσει ενός 737 MAX τον Ιανουάριο. Ωστόσο, στις συνομιλίες υπήρξε εμπόδιο το έργο της Spirit για την Airbus, με τον ευρωπαϊκό όμιλο να απειλεί να μπλοκάρει οποιαδήποτε συμφωνία που αφορούσε την κατασκευή ανταλλακτικών για τα νεότερα μοντέλα της Boeing.

Η Boeing και η Airbus πέτυχαν σε γενικές γραμμές να διαχωρίσουν τα προγράμματα της Spirit σε έργα που θα αναλάβει για την Βoeing και για τον ευρωπαϊκό ανταγωνιστή της, Airbus. Υπάρχει επίσης μια τρίτη κατηγορία προγραμμάτων που μπορεί να πωληθούν ή να αντιμετωπιστούν χωριστά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή