Αν είστε κάποιας ηλικίας θα θυμάστε τα διαβόητα «διακοποδάνεια» που πρόσφεραν οι ελληνικές τράπεζες αρκετά πριν τα μνημόνια. Τώρα φαίνεται ότι οι Αμερικανοί πέφτουν θύμα αυτής της αμφίβολης πρακτικής και μάλιστα μέσω πιστωτικών καρτών. Οι ακριβές τιμές της Disney ήταν ένα καυτό θέμα μεταξύ των επισκεπτών θεματικών πάρκων πρόσφατα. Προκάλεσαν δυσφορία ακόμη και τον CEO της Disney, Μπομπ Ίγκερ.

Disneyland: Μέχρι πόσο μπορεί να πληρώσει κάποιος για μια επίσκεψη

Η Disneyland αύξησε τις τιμές των εισιτηρίων το 2023 και η Disney World αναμένεται να αυξήσει το κόστος το 2025. Έτσι, το Lending Tree ερεύνησε πάνω από 2.000 Αμερικανούς καταναλωτές για να καταλάβει πόσο μπορεί να επηρεάσει τα οικονομικά μιας οικογένειας ένα ταξίδι στα θεματικά πάρκα της Disney.

Τα ανησυχητικά ευρήματα

«Από το 77% των γονέων που πηγαίνουν σε θεματικό πάρκο με παιδιά κάτω των 18 ετών που έχουν πάει στη Disney, το 45% έχει χρεωθεί για ένα ταξίδι εκεί», διαπίστωσε η έρευνα. Αυτό είναι υψηλότερο από την έρευνα της Disney για τέτοιο χρέος του 2022, η οποία διαπίστωσε ότι το 30% των γονέων με παιδιά κάτω των 18 ετών χρεώνονται.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γονείς με μικρά παιδιά είχαν κατά μέσο όρο χρέος σχεδόν $2.000. Παρά το οικονομικό πλήγμα, το 59% των γονέων δήλωσε ότι δεν μετάνιωσε για την απόφαση.

Μια ιεροτελεστία

«Για τόσους πολλούς γονείς, το να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην Disney είναι μια ιεροτελεστία, κάτι που θυμούνται με αγάπη από τη νεολαία τους και θέλουν να ζήσουν με τα παιδιά τους», δήλωσε στο Business Insider ο επικεφαλής πιστωτικός αναλυτής της LendingTree, Ματ Σουλτς. «Εξαιτίας αυτών των συναισθημάτων, είναι συχνά πρόθυμοι να αναλάβουν χρέη για να φτάσουν εκεί».

Το φαγητό, οι μεταφορές και η διαμονή είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα στους προϋπολογισμούς των γονιών που επισκέπτονται τα θεματικά πάρκα της Disney. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 65% των ερωτηθέντων με χρέη για μετάβαση στην Disney είπε ότι τα τρόφιμα και τα ποτά κοστίζουν περισσότερο από ό,τι περίμεναν.

Οι αυξανόμενες τιμές στην Disney και παντού, σε συνδυασμό με το ασφυκτικό κόστος παιδικής μέριμνας, επηρεάζουν ήδη τους γονείς σε ολόκληρη τη χώρα, οδηγώντας ορισμένους να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις αντί της Disney.

Ένας πατέρας είπε στο BI ότι η οικογένειά του αποφάσισε να επισκεφτεί το Great Wolf Lodge στη Βόρεια Καρολίνα αντί για το συνηθισμένο ταξίδι τους στο Walt Disney World.

Ο πατέρας είπε ότι τα παιδιά του απολάμβαναν το Great Wolf Lodge περισσότερο από τις περιπέτειές τους στην Disney, και κόστισε επίσης λιγότερο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή