Καλοκαίρι στην Ευρώπη. Γαλήνια πρωινά που περνάτε διαβάζοντας βιβλία και δοκιμάζοντας όλα τα τοπικά γλυκά τα οποία συνοδεύονται με καφέ- απογεύματα που περπατάτε κατά μήκος του ποταμού, της θάλασσας ή εξερευνώντας ήσυχες γειτονιές- βράδια που πίνετε ροζέ σε ηλιόλουστες πλατείες. Το μόνο πράγμα που μπορεί να διαταράξει την απόλυτη ευτυχία του καλοκαιριού στην Ευρώπη είναι η απειλή των πολυσύχναστων δρόμων, των γεμάτων μπαρ ή εστιατορίων – μια πραγματικότητα που είναι, δυστυχώς, πολύ συνηθισμένη στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της ηπείρου.

Παρόλο που δεν μπορείτε να αποφύγετε εντελώς αυτά τα hotspots, υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν για την επιλογή ενός λιγότερο γνωστού προορισμού διακοπών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Ιταλία: Δύσκολη η διαχείριση της τουριστικής έκρηξης

Υπάρχει επίσης μια ραγδαία αυξανόμενη τάση για ταξίδια σε εναλλακτικούς προορισμούς – το #dupe ή #dupes συγκέντρωσε 342.000 αναρτήσεις στο TikTok. Οι σκεπτόμενοι ταξιδιώτες αντιδρούν, καθώς παρακολουθώντας την άνοδο της θερμοκρασίας και τον υπερτουρισμό στους δημοφιλείς προορισμούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επιλέγουν off-beat προορισμούς για να επισκεφτούν αντ’ αυτού.

Μπράγκα, Πορτογαλία

Η παλαιότερη πόλη της Πορτογαλίας είναι επίσης μια από τις πιο αδικημένες. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη σκιά του γειτονικού Πόρτο, η Μπράγκα είναι ένας άξιος προορισμός από μόνη της.

Περπατήστε στα στενά, πλακόστρωτα δρομάκια για να ανακαλύψετε εστιατόρια που σερβίρουν πιατέλες με παραδοσιακά πορτογαλικά πιάτα.

Για να απολαύσετε την ιστορία της Μπράγκα, επισκεφθείτε το Sé – τον παλαιότερο καθεδρικό ναό της Πορτογαλίας που χρονολογείται από το 1070 – ή κάντε μια ημερήσια εκδρομή στο Bom Jesus do Monte, μια γραφική σκάλα με παρεκκλήσια και όμορφα σιντριβάνια.

Μπορντό, Γαλλία

Αυτή η πόλη μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα άγνωστη, αλλά σε σύγκριση με τον αριθμό των ταξιδιωτών που συρρέουν στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θεωρούμε ότι αξίζει να αναφερθεί σε αυτόν τον κατάλογο.

Είναι «πρωτεύουσα του κρασιού» ενώ παράλληλα μπορείτε να επισκεφθείτε περισσότερα από 350 ιστορικά κτίρια και μνημεία. Το σημαντικότερο είναι ότι μπορείτε να την εξερευνήσετε με τα πόδια, καθώς σε μεγάλο βαθμό έχει πεζοδρόμους, και να κάνετε μια στάση για να θαυμάσετε το Grand Théâtre, το γοτθικό Tour Pey-Berland ή τη Basilica of Saint Severinus.

Ειδάλλως κατευθυνθείτε στην ενδοχώρα για να χαζέψετε μερικά από τα κορυφαία κάστρα και οινοποιεία της χώρας που βρίσκονται διάσπαρτα κατά μήκος της Gironde.

View this post on Instagram

A post shared by PL.CENT (@pl.cent)

Ρότερνταμ, Ολλανδία

Η δροσερή μικρή αδελφή του Άμστερνταμ λαμβάνει επιτέλους την προσοχή που της αξίζει. Το Ρότερνταμ, μια παλιά βιομηχανική πόλη-λιμάνι, έχει σιγά σιγά μετατραπεί σε ένα κέντρο πολιτισμού και σχεδιασμού. Η προσέγγιση του όσον αφορά την κλιματική κρίση προσελκύει επίσης τους ταξιδιώτες που αναζητούν ένα νέο καλοκαιρινό city break.

Το Ρότερνταμ δεσμεύτηκε να μειώσει στο μισό τις εκπομπές CO2 και αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2029 και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σταθερά νέους χώρους πρασίνου, φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό και πεζόδρομους.

Μπέργκεν, Νορβηγία

Κρυμμένο πίσω από το λαμπερό κύρος του Όσλο, το Μπέργκεν ή αλλιώς η πόλη των επτά βουνών είναι ο παράδεισος του φυσιολάτρη. Η ίδια η πόλη είναι γνωστή για τα πολύχρωμα ξύλινα σπίτια της – ένα ουράνιο τόξο από σκουριασμένο κεραμιδί, μπλε, κίτρινο και γήινο πράσινο.

Αλλά κοιτάξτε πέρα από τα σπίτια για ακόμη περισσότερη ομορφιά που κόβει την ανάσα – ακόμη και το καλοκαίρι μπορεί να εντοπίσετε χιονισμένα βουνά, τα οποία ρίχνουν μεγάλες σκιές σε λαμπερά φιόρδ και μονοπάτια πεζοπορίας, προσφέροντας την τέλεια παιδική χαρά για μια καλοκαιρινή περιπέτεια απόδρασης.

Μόσταρ, Βοσνία & Ερζεγοβίνη

Οι Δαλματικές ακτές είναι τόσο όμορφες όσο και καταπονημένες, γι’ αυτό κατευθυνθείτε προς το εσωτερικό της χώρας, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (και επιστρέψτε στην ακτογραμμή της Κροατίας την ενδιάμεση περίοδο, όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές και τα πλήθη μικρότερα).

Το Μόσταρ είναι μια γοητευτική πόλη για διάλειμμα, με τα παραμυθένια δρομάκια του, τις απόκρημνες πλαγιές και τις αρχαίες πέτρινες γέφυρες, με τους γύρω αμπελώνες, τους καταρράκτες και τις πεζοπορίες στα βουνά που βρίσκονται κοντά.

*Mε πληροφορίες από: CNTraveller | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Juan Antonio F. Segal | Wikimedia Commons | Μπέργκεν, Νορβηγία

Πηγή: in.gr 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός