Με κέρδη έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, κόντρα στο αρνητικό κλίμα που είχε χτες ο τεχνολογικός κλάδος στη Wall Street, με τους επενδυτές να παίρνουν θετικά μηνύματα από τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος της Νότιας Κορέας για τον Ιούνιο, καθώς και τις τιμές παραγωγού στον τομέα των υπηρεσιών της Ιαπωνίας.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε κατά 0,95% υψηλότερα στις 39.173,15 μονάδες, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε άνοδο 1,72%, οδηγώντας τα κέρδη στην Ασία, και έκλεισε στις 2.787,37 μονάδες — το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,35% στις 2.774,39 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε οριακά υψηλότερα στις 841,99 μονάδες, σπάζοντας ένα σερί τριών πτωτικών συνεδριάσεων.

Ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν ανέστρεψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες, σημειώνοντας άνοδο 0,27% στις 22.875,97 μονάδες.

Ο δείκτης του Χονγκ Κονγκ, Hang Seng, υποχώρησε οριακά ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε πτώση 0,54%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε κατά 1,36% υψηλότερα στις 7.838,8 μονάδες.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο ήταν δημοσίευμα του Reuters ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ερευνά τρεις κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Πεκίνο να έχει πρόσβαση σε αμερικανικά δεδομένα μέσω των επιχειρήσεων cloud αυτών των εταιρειών στις ΗΠΑ. Και οι τρεις εταιρείες που αναφέρονται από το Reuters – η China Mobile, η China Telecom και η China Unicom – σημείωσαν κέρδη σήμερα.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού υπηρεσιών για την Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 2,5% σε ετήσια βάση τον Μάιο, σε σύγκριση με την άνοδο 2,7% τον Απρίλιο.

Επίσης, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Νότιας Κορέας ανέβηκε τον Ιούνιο στο 100,9 από 98,4 τον Μάιο. Αυτό έρχεται εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για το βιοτικό επίπεδο και το μελλοντικό εισόδημα των νοικοκυριών, καθώς και για τις εγχώριες οικονομικές συνθήκες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές