Με βουτιά άρχισε τις συναλλαγές σήμερα ο γερμανικός DAX, παρασύροντας και τις υπόλοιπες ευρωαγορές, πλην του βρετανικού FTSE 100, ο οποίος αντιστέκεται στις ισχυρές πιέσεις του τεχνολογικού κλάδου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,32%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 1,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,07% στις 8.287 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 1,08% στις 18.128 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,65% στις 7.655 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Airbus υποχωρούν κατά 9% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μείωσε τους στόχους της για το 2024, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων αεροσκαφών. Η Airbus ανακοίνωσε ότι αναμένει τώρα τα προσαρμοσμένα προ τόκων και φόρων κέρδη της θα ανέλθουν σε περίπου 5,5 δις. ευρώ, από την προηγούμενη εκτίμηση των 6,5 έως 7 δις. ευρώ που επιβεβαιώθηκε στις 25 Απριλίου.

Η εταιρεία είπε ότι αναμένει τώρα να παραδώσει περίπου 770 εμπορικά αεροσκάφη φέτος, σε σύγκριση με μια προηγούμενη εκτίμηση για 800. Η Airbus καθυστέρησε επίσης το χρονοδιάγραμμα του στόχου για την αύξηση της παραγωγής των αεροσκαφών της Α320.

Στα μάκρο της ημέρας, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Ισπανίας σημείωσε άνοδο 0,8% το πρώτο τρίμηνο του 2024 σε τριμηνιαία βάση. Σε ετήσια βάση, το ποσοστό αυξήθηκε κατά 2,5% μετά από αυτό του 2,1% που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Πέραν όμως των ισπανικών στοιχείων, οι αγορές περιμένουν εκείνα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, την Ευρωζώνη, καθώς και το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Την ίδια ώρα, επηρεάζονται από το κλίμα στην αγορά των ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές