Συνεχίζοντας τις νευρικές διακυμάνσεις η τιμή του Bitcoin υποχώρησε κάτω από τις 60.000 δολ. για πρώτη φορά από τις 3 Μαΐου για να ανέβει και πάλι πάνω από τις 61.000 δολ. διατηρώντας το μοτίβο του roller coaster…

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη αγορά είναι ότι ο δείκτης «Crypto Fear and Greed Index» (Δείκτης Φόβου και Απληστίας), υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν 18 μήνες.

Ο δείκτης υποχώρησε 21 μονάδες στις 24 Ιουνίου, φτάνοντας στη ζώνη του «Φόβου» – σηματοδοτώντας μια από τις μεγαλύτερες καθημερινές πτώσεις των τελευταίων ετών.

Ether: Εβδομαδιαίες εισροές ρεκόρ 69 εκατ. δολαρίων

Στον… φόβο το Bitcoin

Ήταν τελευταία φορά στη ζώνη του φόβου (ένα σκορ μεταξύ 24 και 50) πριν από περίπου επτά εβδομάδες, στις 3 Μαΐου, αλλά δεν έχει φτάσει σε σκορ κάτω από 30 από τις 11 Ιανουαρίου 2023, όταν το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 17.200 δολάρια μόνο δύο μήνες μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Την περασμένη εβδομάδα, το σκορ ήταν 74 στη ζώνη «Greed».

Η είδηση ότι η Gox ετοιμάζεται να πουλήσει Bitcoin αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους πιστωτές της και ότι Γερμανία περιορίζει τα αποθέματα Bitcoin της, προκάλεσε μαζικές εκροές από κεφάλαια που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του μεγαλύτερου crypto: πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια τις τελευταίες 10 ημέρες συναλλαγών

Ωστόσο, στέλεχος της εταιρείας επενδύσεων κρυπτονομισμάτων Galaxy Digital πιστεύει ότι η αγορά μπορεί να αντιδρά ελαφρώς υπερβολικά στις ανησυχίες του Mt. Gox.

Δείκτης Φόβου και Απληστίας (Fear and Greed Index)

Η συμπεριφορά της αγοράς των κρυπτονομισμάτων είναι κατά βάση συναισθηματική. Οι άνθρωποι τείνουν να είναι άπληστοι όταν η αγορά ανεβαίνει, με αποτέλεσμα το FOMO (Fear Of Missing). Επίσης, οι άνθρωποι πωλούν συχνά τα νομίσματά τους σε μια αντίδραση πανικού βλέποντας κόκκινα νούμερα. Με τον Δείκτη Φόβου και Απληστίας (Fear and Greed Index), προσπαθούμε να σας χτυπήσουμε ένα καμπανάκι και να σας υπενθυμίσουμε να μην κινήστε υπερ-συναισθηματικά. Υπάρχουν δύο απλές θέσεις:

Ο υπερβολικός φόβος μπορεί να είναι σημάδι toy ότι οι επενδυτές ανησυχούν πολύ. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία αγοράς.

Όταν οι επενδυτές γίνονται πολύ άπληστοι, αυτό σημαίνει ότι η αγορά οφείλει να αναμένει διόρθωση. Ο δείκτης  περιλαμβάνει μια κλίμακα από το 0 έως το 100. Το μηδέν σημαίνει «Extreme Fear», ενώ το 100 σημαίνει «Extreme Greed».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News