Σημάδια ανάκαμψης δείχνει σήμερα ο Nasdaq, μετά τη χθεσινή πτώση του, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη από τον περασμένο Απρίλιο, με τη μετοχή της Nvidia και πάλι να βρίσκεται στην πρώτη θέση των τίτλων που δίνουν το ρυθμό στη Wall Street.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,03% στις 39.399 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,12% στις 5.454 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,31% στις 17.551 μονάδες.

Στερλίνα: Ψήφο εμπιστοσύνης από hedge funds

Η Nvidia

Η Nvidia δεν έχε σταματήσει να αποτελεί τον σηματωρό της αμερικανικής αγοράς, με τη μετοχή να κερδίζει πάνω από 3%. Στη χθεσινή συνεδρίαση, η μετοχή υποχώρησε περισσότερο από 6%, ήτοι τη μεγαλύτερη ημερήσια διολίσθησή της από τις 19 Απριλίου — όταν έχασε 10%.

Η τελευταία πτώση ώθησε την αγαπημένη μετοχή της τεχνητής νοημοσύνης βαθύτερα στην περιοχή διόρθωσης, φτάνοντας τις απώλειες στο 16% από το ενδοημερήσιο ρεκόρ που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Οι χθεσινές απώλειες της Nvidia ώθησαν τον Nasdaq να πέσει περισσότερο από 1%, αλλά η μετατόπιση ενίσχυσε τον Dow κατά περισσότερες από 200 μονάδες. Έτσι, κατά Jeff deGraaf της Renaissance Macro Research η εικόνα της Wall Street δεν προκαλεί κάποια ανησυχία. Το καλοκαίρι είναι συνήθως μια δύσκολη εποχή, ενώ το τρίτο τρίμηνο συνήθως καταγράφεται ως η χειρότερη περίοδος για τον κλάδο της τεχνολογίας.

Πέραν όμως της Nvidia, η SolarEdge Technologies σημειώνει πτώση 13% μετά την ανακοίνωση των σχεδίων για ιδιωτική προσφορά μετατρέψιμων τίτλων ύψους 300 εκατ. δολαρίων, ενώ η Pool Corp υποχωρεί κατά 11% μετά την καθοδική προσαρμογή της καθοδήγησής της.

Πέραν των παραπάνω όμως, η διοικητής της Federal Reserve, Michelle Bowman, δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι ακόμη η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουμε να μειώνουμε τα επιτόκια – προσθέτοντας ότι θα ήταν ανοιχτή σε αύξηση των επιτοκίων ξανά εάν ο πληθωρισμός δεν υποχωρήσει.

«Σε περίπτωση που τα εισερχόμενα στοιχεία δείξουν ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς τον στόχο του 2%, θα καταστεί τελικά σκόπιμο να μειώσουμε σταδιακά το επιτόκιο για να αποτρέψουμε το να γίνει υπερβολικά περιοριστική η νομισματική πολιτική», δήλωσε η Bowman σε ομιλία της στο Λονδίνο. «Ωστόσο, δεν βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο όπου είναι σκόπιμο να μειωθεί το επιτόκιο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street