Boυτιά έκανε η μετοχή της Airbus που υποχώρησε σχεδόν κατά 11% την Τρίτη, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι περιόρισε τους στόχους της για το 2024, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων αεροσκαφών και των κερδών.

Η Airbus κοντά σε συμφωνία «μαμούθ» για την πώληση 100 αεροσκαφών A330neo στην Κίνα

Η Airbus ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει τώρα τα προσαρμοσμένα κέρδη της προ τόκων και φόρων να ανέλθουν σε περίπου 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ, από την προηγούμενη εκτίμηση των 6,5 έως 7 δισεκατομμυρίων ευρώ που επιβεβαιώθηκε στις 25 Απριλίου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει τώρα να παραδώσει περίπου 770 εμπορικά αεροσκάφη φέτος, σε σύγκριση με μια προηγούμενη προοπτική που εκτιμούσε ότι θα παραδοθούν κοντά στα 800.

Καθυστέρηση στόχου για τα Α320 της Airbus

Η αεροναυπηγική βιομηχανία καθυστέρησε επίσης το χρονοδιάγραμμα του στόχου για την αύξηση της παραγωγής των αεροσκαφών της, Α320.

Οι εισηγμένες στην Ευρώπη μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 10,75% στις 9:50 π.μ. ώρα Λονδίνου.

Οι μειώσεις στο guidance συνδέονται εν μέρει με ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας στις επιχειρήσεις εμπορικών αεροσκαφών της Airbus, όπως ανέφερε η εταιρεία.

«Η Airbus αντιμετωπίζει επίμονα συγκεκριμένα προβλήματα στη εφοδιαστική αλυσίδα, κυρίως σε κινητήρες, αεροδομές και εξοπλισμό καμπίνας», σημείωσε η εταιρεία.

Επισήμανε επίσης ότι αντιμετωπίζει πρόσθετο κόστος στο τμήμα διαστημικών συστημάτων της. Είχε αναγνωρίσει «εμπορικές και τεχνικές προκλήσεις» στην επιχείρηση και ως εκ τούτου κατέγραφε χρεώσεις περίπου 0,9 δισεκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2024.

«Αυτά σχετίζονται κυρίως με ενημερωμένες υποθέσεις σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα, τον φόρτο εργασίας, την προμήθεια, τους κινδύνους και το κόστος κατά τη διάρκεια ζωής ορισμένων προγραμμάτων τηλεπικοινωνιών, πλοήγησης και παρατήρησης», ανέφερε η εταιρεία.

Τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της Airbus πρόκειται να ανακοινωθούν στις 30 Ιουλίου.

Νωρίτερα φέτος, τα λειτουργικά κέρδη της Airbus για το πρώτο τρίμηνο ήταν χαμηλότερα από το αναμενόμενο, με τον CFO Thomas Toepfer να δηλώνει στο CNBC ότι τα κέρδη της εταιρείας «δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή