Τελικά, ίσως να μην υπάρχει ταβάνι στο πόσο είναι διατεθειμένοι κάποιοι να ξοδέψουν για να αποκτήσουν ένα παραμυθένιο ακίνητο. Αυτό αποδείχθηκε τώρα που ο ιδρυτής της κατασκευάστριας design γυαλιών ηλίου Oakley πούλησε το υπερπολυτελές αρχοντικό του στο Μαλιμπού.

Το ασύλληπτο ποσό των 210 εκατομμυρίων δολαρίων, έσπασε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ πώλησης ακινήτων στην Καλιφόρνια, επισκιάζοντας ακόμη και το ακίνητο που αγόρασε το ζευγάρι Jay-Z και Beyoncé, που είχε ξοδέψει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια στο Μαλιμπού πέρυσι.

Ακίνητα: Επενδυτικό ενδιαφέρον για ιδιωτικά νησιά στην Ελλάδα

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το πιο ακριβό σπίτι που έχει πουληθεί ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ. Αυτή η τιμή ανήκει στην αγορά 238 εκατομμυρίων δολαρίων του Κεν Γκρίφιν το 2019 ενός διαμερίσματος τεσσάρων επιπέδων στο 220 Central Park South στη Νέα Υόρκη.

Ακίνητα: Κέρδος σχεδόν 300% σε 12 χρόνια

Ο μεγιστάνας των γυαλιών Τζέιμς Τζανάρντ, ο οποίος ξεκίνησε την Oakley το 1975, πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το deal, αφού αγόρασε το ακίνητο για 75 εκατομμύρια δολάρια το 2012, σύμφωνα με αρχεία ακίνητης περιουσίας που εξετάστηκαν από τους Los Angeles Times, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που ανέφεραν την πώληση.

Οι φωτογραφίες του πολυτελούς ακινήτου είναι σπάνιες, καθώς δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην ανοιχτή αγορά, με τη συμφωνία να σφραγίζεται αθόρυβα εκτός αγοράς. Ο αγοραστής με τη… βαθιά τσέπη παραμένει μυστήριο, κρυμμένος πίσω από μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με έδρα το Ντέλαγουερ.

Αυτό το εντυπωσιακό 1.400 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται σε κτήμα 34,5 στρεμμάτων εξαιρετικής γης στην κορυφή βράχου, με 100 μέτρα ιδιωτικής παραλίας στον Ειρηνικό ωκεανό κοντά στην πολιτειακή παραλία El Pescador.

Το «παλάτι» περιλαμβάνει οκτώ υπνοδωμάτια, 14 μπάνια, μια τεράστια αυλή, ένα γυμναστήριο και δύο ξενώνες.

O Τζέιμς Τζανάρντ

Μαλιμπού: Η παιδική χαρά των κροίσων

Οι εσωτερικοί χώροι που σχεδιάστηκαν από τον Μάικλ Σ. Σμιθ, που ανανέωσε το Οβάλ Γραφείο στον Λευκό Οίκο, διαθέτουν περίτεχνες κολώνες, οροφές με δοκάρια και παράθυρα από χάλυβα και γυαλί από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Η πίσω αυλή περιλαμβάνει ένα καταπράσινο γκαζόν και μια πισίνα με θέα στον ωκεανό.

Το Μαλιμπού, μια παιδική χαρά διασημοτήτων και δισεκατομμυριούχων, μόλις 45 λεπτά από το Λος Άντζελες, διαθέτει τώρα τα τρία πιο ακριβά σπίτια στην Καλιφόρνια.

Μαζί με την υπερπαραγωγή του Τζανάρντ, την κολοσσιαία αγορά των Jay-Z και Beyoncé, και to κτήμα στο Μαλιμπού που αγόρασε ο Μαρκ Άντρισεν για 177 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Πάουελ- Λαγκάρντ: Τι τους κρατάει ξάγρυπνους και τι δεν είπαν για τα επιτόκια
Διεθνή |

Τι κρατάει ξάγρυπνους την Λαγκάρντ και τον Πάουελ - Τι δεν είπαν για τα επιτόκια

Ο Τζερόμ Πάουελ συμμετείχε μαζί με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας Ρομπέρτο Κάμπος Νέτο στο Φόρουμ της ΕΚΤ στη Σίντρα της Πορτογαλίας