![Ακίνητα: Ποσό ρεκόρ για «παλάτι» στο Μαλιμπού](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/malibu.png)
Τελικά, ίσως να μην υπάρχει ταβάνι στο πόσο είναι διατεθειμένοι κάποιοι να ξοδέψουν για να αποκτήσουν ένα παραμυθένιο ακίνητο. Αυτό αποδείχθηκε τώρα που ο ιδρυτής της κατασκευάστριας design γυαλιών ηλίου Oakley πούλησε το υπερπολυτελές αρχοντικό του στο Μαλιμπού.
Το ασύλληπτο ποσό των 210 εκατομμυρίων δολαρίων, έσπασε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ πώλησης ακινήτων στην Καλιφόρνια, επισκιάζοντας ακόμη και το ακίνητο που αγόρασε το ζευγάρι Jay-Z και Beyoncé, που είχε ξοδέψει 200 εκατομμύρια δολάρια στο Μαλιμπού πέρυσι.
Ακίνητα: Επενδυτικό ενδιαφέρον για ιδιωτικά νησιά στην Ελλάδα
Ωστόσο, αυτό δεν είναι το πιο ακριβό σπίτι που έχει πουληθεί ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ. Αυτή η τιμή ανήκει στην αγορά 238 εκατομμυρίων δολαρίων του Κεν Γκρίφιν το 2019 ενός διαμερίσματος τεσσάρων επιπέδων στο 220 Central Park South στη Νέα Υόρκη.
Ακίνητα: Κέρδος σχεδόν 300% σε 12 χρόνια
Ο μεγιστάνας των γυαλιών Τζέιμς Τζανάρντ, ο οποίος ξεκίνησε την Oakley το 1975, πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το deal, αφού αγόρασε το ακίνητο για 75 εκατομμύρια δολάρια το 2012, σύμφωνα με αρχεία ακίνητης περιουσίας που εξετάστηκαν από τους Los Angeles Times, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που ανέφεραν την πώληση.
Οι φωτογραφίες του πολυτελούς ακινήτου είναι σπάνιες, καθώς δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην ανοιχτή αγορά, με τη συμφωνία να σφραγίζεται αθόρυβα εκτός αγοράς. Ο αγοραστής με τη… βαθιά τσέπη παραμένει μυστήριο, κρυμμένος πίσω από μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με έδρα το Ντέλαγουερ.
Αυτό το εντυπωσιακό 1.400 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται σε κτήμα 34,5 στρεμμάτων εξαιρετικής γης στην κορυφή βράχου, με 100 μέτρα ιδιωτικής παραλίας στον Ειρηνικό ωκεανό κοντά στην πολιτειακή παραλία El Pescador.
Το «παλάτι» περιλαμβάνει οκτώ υπνοδωμάτια, 14 μπάνια, μια τεράστια αυλή, ένα γυμναστήριο και δύο ξενώνες.
![](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/Oakley.png)
O Τζέιμς Τζανάρντ
Μαλιμπού: Η παιδική χαρά των κροίσων
Οι εσωτερικοί χώροι που σχεδιάστηκαν από τον Μάικλ Σ. Σμιθ, που ανανέωσε το Οβάλ Γραφείο στον Λευκό Οίκο, διαθέτουν περίτεχνες κολώνες, οροφές με δοκάρια και παράθυρα από χάλυβα και γυαλί από το δάπεδο μέχρι την οροφή.
Η πίσω αυλή περιλαμβάνει ένα καταπράσινο γκαζόν και μια πισίνα με θέα στον ωκεανό.
Το Μαλιμπού, μια παιδική χαρά διασημοτήτων και δισεκατομμυριούχων, μόλις 45 λεπτά από το Λος Άντζελες, διαθέτει τώρα τα τρία πιο ακριβά σπίτια στην Καλιφόρνια.
Μαζί με την υπερπαραγωγή του Τζανάρντ, την κολοσσιαία αγορά των Jay-Z και Beyoncé, και to κτήμα στο Μαλιμπού που αγόρασε ο Μαρκ Άντρισεν για 177 εκατομμύρια δολάρια το 2021.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![UniCredit: Σφοδρός ανταγωνισμός με Commerzbank για τις γερμανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/ot_unicredit_commerzbank2-600x352.png)
Στα χαρακώματα UniCredit και Commerzbank για τις γερμανικές ΜμΕ
Η UniCredit έχει εξαπολύσει μιντιακή επίθεση μέσω της θυγατρικής της στη Γερμανία θέλοντας να δείξει στους συντηρητικούς Γερμανούς επιχειρηματίες ότι τους λαμβάνει σοβαρά υπόψη
![Amazon: Ανοίγει κατάστημα ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης στο Μιλάνο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Amazon-parafarmacia-600x331.png)
Με... ιταλικό αέρα το νέο φυσικό κατάστημα της Amazon
Η Amazon ανοίγει ένα «παραφαρμακείο» στο Μιλάνο, που θα διαθέτει μια σειρά από είδη ομορφιάς και προσωπικής φρροντίδας
![Πολυτέλεια: Η νέα τάση των πλούσιων Κινέζων που τρομοκρατεί τους οίκους πολυτελείας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/china-luxury-scaled-1-600x480.jpg)
Η νέα τάση στην Κίνα που προκαλεί τρόμο στους οίκους πολυτελείας
Πριν όχι πολλά χρόνια, οι Κινέζοι καταναλωτές ήταν τα αστέρια για όσους πούλαγαν πολυτέλεια, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει για την πλούσια ελίτ της τεράστιας χώρας.
![JPMorgan: Εργαζόμενοι υποβάλλουν αίτημα να σταματήσει η πλήρης επιστροφή στο γραφείο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/ot__prosopa_JamieDimonJPmorgan-768x606-1-600x473.png)
Οχι στην επιστροφή στο γραφείο, λένε οι εργαζόμενοι της JPMorgan
Το αίτημα των εργαζομένων της JPMorgan έρχεται καθώς αυξάνονται και οι προσπάθειες για συνδικαλισμό
![Δασμοί σε αλουμίνιο και χάλυβα: Κόστος και χάος στην αμερικανική βιομηχανία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_trump_alouminio-600x352.png)
Δασμοί σε αλουμίνιο και χάλυβα: Κόστος και χάος στην αμερικανική βιομηχανία
Η αναστάτωση στις αμερικανικές επιχειρήσεις, οι προετοιμασίες και η πίεση προς την κυβέρνηση
![Ευρωπαϊκές startup άμυνας: Σε ύψη ρεκόρ η ροή ιδιωτικών κεφαλαίων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/EUROFIGHTER_J-600x400.jpg)
Στα ύψη οι επενδύσεις σε ευρωπαϊκές startup του αμυντικού τομέα
Οι επενδύσεις σε ευρωπαϊκές startup που ασχολούνται με την άμυνα και συναφείς τεχνολογίες αυξήθηκαν κατά 24% το 2024 φτάνοντας στο ποσό ρεκόρ των 5,2 δισ. δολαρίων
![Μεξικό: Η πρόεδρος Κλαούντια Σεϊνμπάουμ γράφει το εγχειρίδιο χειρισμού του Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/Claudia-Sheinbaum-1-600x400.jpg)
Η πρόεδρος του Μεξικού γράφει το εγχειρίδιο χειρισμού του Τραμπ, λέει η WSJ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σεϊνμπάουμ «εντυπωσίασε τον Τραμπ μένοντας πιστή στα όπλα της και χωρίς να τον ανταγωνιστεί»
![ΕΕ: Προτιμούμε τις διαπραγματεύσεις απο τα αντίποινα στους δασμούς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/usa-europe-kivotia-600x300.jpg)
Ποιά είναι η «γραμμή» που αποφάσισαν οι 27 της ΕΕ απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Η «γραμμή» που αποφασίστηκε στην διαδικτυακή σύσκεψη των υπουργών Εμπορίου της ΕΕ
![Meta: Απολύει όσους έχουν «χαμηλές επιδόσεις» και τους στιγματίζει](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/ot_zuckerberg_sad-600x352.png)
Η Meta απολύει με γνώμονα «χαμηλές επιδόσεις» κάνοντας δυσκολότερη τη ζωή των απολυμένων
Η ταμπέλα που βάζει η Meta χειροτερεύει τα πράγματα για όσους απολύονται.
![Commerzbank: Περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας για να αποφύγει την εξαγορά από την Unicredit](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/Commerzbank-1-600x400.jpg)
Χιλιάδες απολύσεις στην Commerzbank για να αποφύγει την εξαγορά από την Unicredit
Η Commerzbank σχεδιάζει να περικόψει 3.000-4.000 θέσεις εργασίας, επί συνόλου 42.000 υπαλλήλων