Αυξημένες θα είναι οι τιμές των αεροπορικών εισιτήριων για τις πτήσεις του Ομίλου Lufthansa μετα την προσθήκη μιας «επιβάρυνσης περιβαλλοντικού κόστους» απο αυτη την εβομάδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας την Τρίτη.

Η χρέωση θα είναι μεταξύ 1 ευρώ και 72 ευρώ και θα ισχύει για τις περισσότερες πτήσεις που αναχωρούν από την Ευρώπη που πωλούνται και εκτελούνται από τον Όμιλο Lufthansa και όπως δηλώθηκε το πρόσθετο τέλος ήταν απαραίτητο για την κάλυψη των αυξανόμενων δαπανών που συνδέονται με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

ΕΕ: Έτοιμη να εγκρίνει τον «γάμο» Ita – Lufthansa

Ειδικότερα, «Η προσαύξηση προορίζεται να καλύψει μέρος του σταθερά αυξανόμενου πρόσθετου κόστους λόγω των κανονιστικών περιβαλλοντικών απαιτήσεων», ανέφερε η Lufthansa σε ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας.

Το πρόσθετο κόστος θα εφαρμοστεί σε πτήσεις που αναχωρούν από οποιαδήποτε από τις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία και την Ελβετία, ανέφερε η Lufthansa. Παράλληλα, η απόφαση έχει εφαρμογή σε όλες τις πτήσεις που πωλούνται ή εκτελούνται από τον Όμιλο Lufthansa, στον οποίο ανήκουν αεροπορικές εταιρείες στις περιλαμβανονται οι Lufthansa, Eurowings, Swiss και Edelweiss Air και Austrian Airlines.

«Το ποσό της επιβάρυνσης ποικίλλει ανάλογα με τη διαδρομή και τον ναύλο της πτήσης και είναι μεταξύ 1 ευρώ και 72 ευρώ», δήλωσε η Lufthansa, προσθέτοντας ότι το ακριβές ποσό θα είναι ορατό στους πελάτες κατά το στάδιο της κράτησης.

Το τέλος θα ισχύει για όλα τα εισιτήρια που εκδίδονται από τις 26 Ιουνίου, δηλαδή απο αυριο Τετάρτη,  και αφορούν πτήσεις που αναχωρούν από την 1η Ιανουαρίου 2025, ανέφερε η γερμανική εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή