Η Novo Nordisk ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το φάρμακο για την παχυσαρκία Wegovy έλαβε την έγκριση από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Κίνας, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την πώλησή του στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Η Εθνική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων της Κίνας ενέκρινε «πρόσφατα» το εβδομαδιαίο ενέσιμο φάρμακο, ανέφερε η Novo Nordisk σε δελτίο τύπου στην κινεζική έκδοση του ιστότοπού της, σύμφωνα με το Google translate.

Ozempic: Η νέα τάση μπαίνει στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών

Το φάρμακο θα είναι αρχικά διαθέσιμο σε ασθενείς με δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) 30 kg/m2 -το όριο για την παχυσαρκία- και τουλάχιστον μία συννοσηρότητα που σχετίζεται με το βάρος, πρόσθεσε. Οι συννοσηρότητες που σχετίζονται με το βάρος αναφέρονται σε πρόσθετες ιατρικές καταστάσεις που μπορεί να εμφανίσει κάποιος με παχυσαρκία λόγω του βάρους του.

Η Novo Nordisk δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του CNBC για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την προτεινόμενη τιμολόγηση και το χρονοδιάγραμμα διάθεσης των φαρμάκων. Ο δανικός φαρμακευτικός κολοσσός ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι αρχικά θα επικεντρωθεί στους ασθενείς που πληρώνουν ιδιωτικά για την απόκτησή του, όπως ανέφερε το Reuters.

Η έγκριση έρχεται καθώς το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το δραστικό συστατικό του φαρμάκου, τη σεμαγλουτίδη, πρόκειται να λήξει στην Κίνα το 2026 και καθώς ο ανταγωνισμός αυξάνεται από τους εγχώριους κατασκευαστές φαρμάκων.

Πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού 1,4 δισεκατομμυρίων της Κίνας είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, σύμφωνα με μια έκθεση του 2020 από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.

Ερχονται τα γενόσημα για την παχυσαρκία

Εν τω μεταξύ, τα αρχεία κλινικών δοκιμών δείχνουν ότι περίπου 15 γενόσημα των Ozempic και Wegovy αναπτύσσονται επί του παρόντος στην Κίνα, σύμφωνα με το Reuters.

Το φάρμακο για τον διαβήτη Ozempic της εταιρείας εγκρίθηκε το 2021 και είδε τις πωλήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας να διπλασιάζονται πέρυσι.

Η Novo Nordisk και η ανταγωνίστρια φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly δίνουν μάχη για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση για θεραπείες κατά της παχυσαρκίας.

Τη Δευτέρα, η Novo Nordisk ανακοίνωσε ότι επενδύει 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνει την παραγωγή της στις ΗΠΑ. Η επιπλέον δυναμικότητα σε ένα νέο εργοστάσιο στο Clayton της Βόρειας Καρολίνας αναμένεται να καλυφθεί με νέες εγκαταστάσεις μεταξύ 2027 και 2029.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή