Αναστέλλεται η καθημερινή έκδοση της Αυγής, όπως ανακοινώθηκε στους εργαζομένους στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς.

Συγκεκριμένα, στους εργαζομένους στην Αυγή ανακοινώθηκε ότι η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας αναστέλλεται, αρχής γενομένης από σήμερα (25/6), όπερ σημαίνει ότι αύριο δεν θα κυκλοφορήσει.

Κασσελάκης για Ανδρέα Παπανδρέου: Η παρακαταθήκη του είναι εδώ, χρέος των προοδευτικών δυνάμεων να την ακολουθήσουμε

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για την αναστολή της καθημερινής έκδοσης της Αυγής έχει ενημερωθεί και η ΕΣΗΕΑ – από τη διεύθυνση της εφημερίδας.

Ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους, ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, με την έκδοση του κυριακάτικου φύλλου και τη λειτουργία της ιστοσελίδας να συνεχίζουν κανονικά, ενώ οι δημοσιογράφοι της καθημερινής έκδοσης θα διοχετεύουν τα ρεπορτάζ τους στο avgi.gr.

Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί, για την ώρα, αν στην ιστοσελίδα ή και την κυριακάτικη «Αυγή» θα συνεχίσουν και εργαζόμενοι του καθημερινού φύλλου, που «έκλεισε», με ειδικότητες που δεν σχετίζονται με ρεπορτάζ, όπως για παράδειγμα εκείνοι που εργάζονται στο ατελιέ/γραφήματα, την διόρθωση/επιμέλεια κειμένων.

Αυγή: Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς, ζητούν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ οι εκπρόσωποι του προσωπικού καλούν στις 19.00 γενική συνέλευση των εργαζομένων στην Αυγή. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Μόλις μας ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, κλείνει απο ΑΥΡΙΟ (σ.σ. Τετάρτη 26/6) το καθημερινό φύλλο της ΑΥΓΗΣ. Ως εκ τούτου, καλούμε συνέλευση σήμερα στις 7μμ στα γραφεία της εφημερίδας, προκειμένου να οργανώσουμε τη συλλογική μας αντίδραση. Στη συνέλευση θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των σωματείων μας».

Ανακοίνωση από ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με ανακοίνωσή του «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας ΑΥΓΗ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η Ένωση Συντακτών τονίζει ακόμα τα εξής:

«Αυτός ο “ξαφνικός θάνατος” αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων.

Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν.

Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Γαλλία: Αντιμέτωπη με την πολιτική παράλυση η χώρα – Τα 4 σενάρια για τις εκλογές
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπη με την πολιτική παράλυση η Γαλλία – Τα 4 σενάρια για τις εκλογές

Η νίκη για το ακροδεξιό «Εθνικό Ράλυ» της Γαλλίας στις εκλογές για την ΕΕ αυτόν τον μήνα προκάλεσε στη Γαλλία αναταραχή και ο Πρόεδρός της Εμανουέλ Μακρόν προκήρυξε πρόωρες εκλογές