Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, λαμβάνοντας ώθηση από το θετικό τόνο που έδωσε χτες ο τεχνολογικός κλάδος της Wall Street, την ώρα όμως που ο ρυθμός πληθωρισμού της Αυστραλίας ανέβηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έχασε 1,03%, καθώς δέχτηκε πιέσεις από τους κλάδους των ορυκτών και τις μετοχές του λιανικού εμπορίου.

«Η νέα εποχή του Χρηματιστήριου» – Τι εκτιμούν 4 κορυφαίοι Έλληνες αναλυτές

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας κέρδισε 1,26%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε άνοδο 0,64%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε κατά 0,25%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε με μικρές διακυμάνσεις.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές των ημιαγωγών έδωσαν σημαντικές στηρίξεις, με την Advantest να σημειώνει άλμα άνω του 6%, ενώ η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, η SK Hynix και η MediaTek αυξήθηκαν κατά 1,38%, 4% και 3,25%, αντίστοιχα. Η Samsung Electronics υποχώρησε περισσότερο από 0,2%.

Ο Δείκτης του Χονγκ Κονγκ, Hang Seng, και ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησαν οριακά.

Ο συνολικός πληθωρισμός της Αυστραλίας για τον Μάιο ανήλθε στο 4%, σε σύγκριση με το 3,6% που καταγράφηκε τον Απρίλιο. Ο δομικός πληθωρισμός έφτασε επίσης στο 4%, υψηλότερο από το 3,8% που αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Μια υψηλότερη από την αναμενόμενη ένδειξη πληθωρισμού θα μπορούσε να ωθήσει την RBA να αυξήσει τα επιτόκια. Η διοικητής της RBA, Μισέλ Μπούλοκ αποκάλυψε πρόσφατα ότι η κεντρική τράπεζα συζήτησε την αύξηση των επιτοκίων στην τελευταία της συνεδρίαση.

Παράλληλα, οι αγορές αναμένουν τα στοιχεία για την εργοστασιακή παραγωγή της Σιγκαπούρης τον Μάιο που θα δημοσιευτεί αργότερα μέσα στην ημέρα, με δημοσκόπηση του Reuters να προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με πτώση 1,6% που καταγράφηκε τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές