Ανακάμπτουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, λαμβάνοντας και αυτές με τη σειρά τους στηρίξεις από την τεχνολογική άνοδο της Wall Street, ενώ σταδιακά έχουν αρχίσει να τιμολογούν μία ακόμη μείωση επιτοκίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,37%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,41% στις 8.281 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,78% στις 18.318 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,45% στις 7.696 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Volkswagen υποχωρεί κατά 1,6% αφού ο γερμανικός γίγαντας αυτοκινήτων ανακοίνωσε σχέδια να επενδύσει περίπου 5 δισ. δολάρια στην Rivian Automotive, την αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων, σε μια κοινοπραξία που θα της δώσει πρόσβαση στην τεχνολογία της νεοφυούς επιχείρησης.

Από την άλλη, η μετοχή της Zurich Insurance καταγράφει άνοδο 0,2% αφού η ελβετική εταιρεία ανακοίνωσε μια συμφωνία 600 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της παγκόσμιας επιχείρησης προσωπικής ταξιδιωτικής ασφάλισης και βοήθειας της AIG.

Παρόλα αυτά, οι κινήσεις στις αγορές είναι περιορισμένες με την επιφύλαξη του τέλους του δευτέρου τριμήνου του έτους, το οποίο περιορίζει τις σημαντικές κινήσεις.

Επιπλέον, ο πρώτος γύρος στις πρόωρες εκλογές της Γαλλίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο και μια ισχυρή επίδοση από το ακροδεξιό κόμμα National Rally θα μπορούσε εύκολα να επηρεάσει το κλίμα.

Στα μάκρο της ημέρας, το γερμανικό καταναλωτικό κλίμα αναμένεται να μειωθεί ελαφρά τον Ιούλιο, τερματίζοντας ένα σερί βελτίωσης τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος που δημοσιεύθηκε από κοινού από το GfK και το Ινστιτούτο Αποφάσεων Αγοράς της Νυρεμβέργης έπεσε απροσδόκητα στο -21,8 τον Ιούλιο, από το ελαφρώς αναθεωρημένο -21,0 τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές