Ένα πρόβλημα διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον προηγούμενο μήνα κόστισε στην Interactive Brokers 48 εκατομμύρια δολάρια, αφού οι πελάτες της προσπάθησαν να συσσωρευτούν στις μετοχές της Berkshire Hathaway μετά από βουτιά 99%.

Όπως γράφουν οι Financial Times, η χρηματιστηριακή εταιρεία δήλωσε την Τετάρτη ότι εξετάζει τις επιλογές της «συμπεριλαμβανομένων τυχόν αξιώσεων νομικών προσώπων που θα μπορούσε να επιβάλει εναντίον του NYSE », αλλά είπε ότι το πλήγμα δεν είναι τόσο σημαντικό για τα κέρδη της.

Οι μετοχές κατηγορίας Α της Berkshire Hathaway ήταν μεταξύ πολλών που κατρακύλησαν απροσδόκητα στις 3 Ιουνίου λόγω ενός τεχνικού ζητήματος στις αρχές της διαπραγμάτευσης στο NYSE.

Κατακόρυφη βουτιά στη μετοχή της Berkshire  στο NYSE

Οι μετοχές της Berkshire κατέρρευσαν από περίπου 622.000 δολάρια σε 185 δολάρια ανά μετοχή πριν σταματήσει η διαπραγμάτευση. Η βουτιά της τιμής πυροδότησε μια σειρά από εντολές αγοράς κατά τη διάρκεια της διακοπής, «αναμένοντας πιθανώς αυτές οι εντολές να εκπληρωθούν σε περίπου 185 $/μετοχή όταν ξαναρχίσουν οι συναλλαγές», ανακοίνωσε  η Interactive.

Η χρηματιστηριακή, που ιδρύθηκε από τον πρωτοπόρο των ηλεκτρονικών συναλλαγών, Thomas Peterffy, είναι δημοφιλής στους ιδιώτες επενδυτές καθώς και στους επαγγελματίες εμπόρους, όπως τα hedge funds.

Όταν οι συναλλαγές ξανάρχισαν σχεδόν δύο ώρες αργότερα, οι μετοχές της Berkshire εκτοξεύτηκαν στα 741.941 δολάρια μέσα σε λίγα λεπτά, με αποτέλεσμα οι πελάτες της Interactive να πραγματοποιούν τις εντολές τους «σε διάφορες τιμές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που πληρώθηκαν στην τιμή αιχμής».

Μετά το κλείσιμο των αγορών στις 3 Ιουνίου, το NYSE είπε ότι θα ακυρώσει, όλες οι συναλλαγές στα 603.718,3 δολάρια ή κάτω που πραγματοποιήθηκαν πριν από τη διακοπή των συναλλαγών.

Η ζημία προέρχεται από την απόφαση της Interactive Brokers να αναλάβει ένα σημαντικό μέρος των συναλλαγών μέσω της πλατφόρμας της, αφού το NYSE την ημέρα .

Σύμφωνα με τους Financial Times, το NYSE αρνήθηκε τις επόμενες αξιώσεις της Interactive για αποζημίωση.

Περίπου 40 τίτλοι συνολικά επηρεάστηκαν από το επεισόδιο της 3ης Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένου του Barrick Gold και της αλυσίδας εστιατορίων Chipotle. Το χρηματιστήριο είπε ότι το πρόβλημα προήλθε από ένα τεχνικό ζήτημα με τις ζώνες τιμών που δημοσιεύονται από τον όμιλο που ενοποιεί τα δεδομένα συναλλαγών από όλα τα χρηματιστήρια τίτλων των ΗΠΑ, γνωστά στην καθομιλουμένη ως «ταινία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές