Ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές  αφομοιώνουν τα σχόλια των αξιωματούχων της Federal Reserve ενώ αναμένουν νέα οικονομικά στοιχεία.

Η απόδοση του 10ετούς  ενισχύθηκε κατά 7 μονάδες βάσης στο 4,308% και του 2ετούς κατά σχεδόν 6 μονάδες βάσης  στο 4,747%.

Wall Street: Νευρικότητα- Ξεχωρίζει η Rivian Automotive

Οι επενδυτές εστιάζουν στις παρατηρήσεις των αξιωματούχων της Federal Reserve σχετικά με την οικονομία των ΗΠΑ και τις προοπτικές για τα επιτόκια.

Η διοικητής της Fed, Μισέλ Μπάουμαν,  τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα δεν είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια, λέγοντας ότι αυτό θα ήταν «κατάλληλο» μόνο όταν τα στοιχεία έδειχναν ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί σταθερά προς τον στόχο του 2% της Fed. Επιπλέον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της αύξησης των επιτοκίων σε περίπτωση που ο πληθωρισμός δεν κινείται προς το στόχο του 2%.

«Παραμένω πρόθυμη να αυξήσω το εύρος-στόχο για το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων σε μια μελλοντική συνεδρίαση, εάν σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά τη διακοπή του πληθωρισμού ή ακόμα και την αντιστροφή», είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, η διοικητής της Fed, Λίζα Κουκ, δήλωσε  ότι αναμένει μόνο μικρή αλλαγή στους ρυθμούς πληθωρισμού φέτος, αλλά βλέπει τον πληθωρισμό «να επιβραδύνεται πιο απότομα» το επόμενο έτος.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης βασικά οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) την Παρασκευή. O PCE είναι ο ευνοημένος δείκτης πληθωρισμού της Fed και επομένως θα μπορούσε να δώσει στοιχεία για τις προσδοκίες για την οικονομία καθώς  και το χρονοδιάγραμμα για τις πιθανές μειώσεις των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές