Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται η Wall Street, μετά το ρόλερ κόστερ των προηγούμενων ημερών, με τους επενδυτές να επιδίδονται στις τελευταίες προσαρμογές ενόψει του κλεισίματος του α’ 6μηνου του έτους.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,27% στις 39.008 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,18% στις 5.459 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,08% στις 17.703 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Βουτιά» προς τις 1.400 μονάδες, πλαγιοκοπείται η Motor Oil

Οι πρωταγωνιστές της Wall Street

Σε επίπεδο τίτλων, η FedEx σημειώνει άλμα 14% μετά την ανακοίνωση ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο χρήσης.

Άλμα 40% καταγράφει και η Rivian Automotive, μετά την ανακοίνωση του Ομίλου Volkswagen ότι θα επενδύσει έως και 5 δισ. δολάρια στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων.

Στο επίκεντρο βέβαια παραμένει η Nvidia, η οποία σημειώνει άνοδο άνω του 2%. Η αγοραία αξία των 3,1 τρισ. δολαρίων του κατασκευαστή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης έχει κυριαρχήσει στις σταθμίσεις του S&P 500, αλλά η άνοδος της κατά 154% το 2024 έχει εγείρει ανησυχίες.

Η Citi αύξησε τον στόχο τιμής της για την Nvidia, προβλέποντας δυναμική ανόδου 19% το επόμενο έτος. Η επενδυτική τράπεζα ανέφερε αυξημένες προσδοκίες για κέρδη και μεγαλύτερη ζήτηση καθώς αυξάνεται η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Wall Street πλέον θα στρέψει την προσοχή της στα νέα δεδομένα για τον πληθωρισμό την Παρασκευή με την δημοσίευση του δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Μαΐου. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα παρακολουθεί στενά τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού και οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα της αφήσει χώρο για να μειώσει τα επιτόκια κάποια στιγμή αργότερα φέτος.

Tα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν κατά 0,8% την εβδομάδα που έληξε στις 21 Ιουνίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Υποθηκών Αιτήσεων (MBA) της Mortgage Bankers Association (MBA). Το μέσο επιτόκιο συμβολαίου για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών μειώθηκε μόνο ελαφρά, στο 6,93% έναντι 6,94% την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street