Σταθεροποιητικά έκλεισε η Wall Street σήμερα, καθώς τα περισσότερα χαρτοφυλάκια αναλώθηκαν στις τελευταίες προσαρμογές ενόψει του κλεισίματος του α’ 6μηνου του έτους, ενώ ο Nasdaq βρήκε και πάλι τον ανοδικό του δρόμο το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,04% στις 39.128 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,16% στις 5.477 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,49% στις 17.805 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η FedEx σημείωσε άλμα 15,5% μετά την ανακοίνωση ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο χρήσης.

Άλμα 23% κατέγραψε και η Rivian Automotive, μετά την ανακοίνωση του Ομίλου Volkswagen ότι θα επενδύσει έως και 5 δισ. δολάρια στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων.

H Nvidia στο επίκεντρο της Wall Street

Στο επίκεντρο βέβαια παραμένει η Nvidia, η οποία σημείωσε πτώση 0,9%. Η αγοραία αξία των 3,1 τρισ. δολαρίων του κατασκευαστή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης έχει κυριαρχήσει στις σταθμίσεις του S&P 500, αλλά η άνοδος της κατά 154% το 2024 έχει εγείρει ανησυχίες.

Η Citi αύξησε τον στόχο τιμής της για την Nvidia, προβλέποντας δυναμική ανόδου 19% το επόμενο έτος. Η επενδυτική τράπεζα ανέφερε αυξημένες προσδοκίες για κέρδη και μεγαλύτερη ζήτηση καθώς αυξάνεται η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης.

«Η Wall Street αυτή τη στιγμή είναι πολύ ακριβή», δήλωσε ο David Bahnsen, επικεφαλής επενδύσεων στην The Bahnsen. Δεν είναι λίγοι οι επενδυτής που πιστεύουν ότι μια διόρθωση της Nvidia και των υπολοίπων τεχνολογικών megacaps είναι θέμα χρόνου, πρόσθεσε.

«Αν η αστάθεια της περασμένης εβδομάδας στις μετοχές τεχνολογίας είναι ή όχι η αρχή για κάτι βαθύτερο, ή αν αυτός ο απολογισμός είναι στο τέλος του, μένει να φανεί, αλλά το υπερβολικό επενδυτικό συναίσθημα, η ευφορία και η υπερβολική δυναμική τελειώνουν πάντα το ίδιο», προειδοποίησε ο Bahnsen.

Η Wall Street πλέον θα στρέψει την προσοχή της στα νέα δεδομένα για τον πληθωρισμό την Παρασκευή με την δημοσίευση του δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Μαΐου. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα παρακολουθεί στενά τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού και οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα της αφήσει χώρο για να μειώσει τα επιτόκια κάποια στιγμή αργότερα φέτος.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν κατά 0,8% την εβδομάδα που έληξε στις 21 Ιουνίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Υποθηκών Αιτήσεων (MBA) της Mortgage Bankers Association (MBA). Το μέσο επιτόκιο συμβολαίου για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών μειώθηκε μόνο ελαφρά, στο 6,93% έναντι 6,94% την προηγούμενη εβδομάδα.

Τέλος, οι πωλήσεις νέων μονοκατοικιών σημείωσαν πτώση 11,3% τον Μάιο σε μηνιαία βάση, φθάνοντας σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 619.000. Το ποσοστό ήταν χαμηλότερο από το αναμενόμενο. Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, υποχώρησαν κατά 16,5%. Η μέση τιμή για νέα σπίτια που πωλήθηκαν ήταν 417.400 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street