Στα όρια του ψυχολογικού επιπέδου των 1.400 μονάδων πιέζεται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς δέχεται τις αναταράξεις πλέον της συντριπτικής πλειονότητας των τίτλων του, ελλείψει εμφανώς των αγοραστικών πρωτοβουλιών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 1,19% στις 1.403,10 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 65,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 19 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 1,29% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.398,11 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 1,94% στις 1.203,97 μονάδες.

«Η νέα εποχή του Χρηματιστήριου» – Τι εκτιμούν 4 κορυφαίοι Έλληνες αναλυτές

Αρνητικός και ο Ιούνιος

Το ΧΑ οδεύει να κλείσει τον δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό μήνα, ροκανίζοντας πλέον σημαντικά τις επιδόσεις του από την αρχή της χρονιάς, οι οποίες όμως ακόμη είναι διόλου ευκαταφρόνητες. Το αρνητικό όμως είναι ότι ενώ αρκετοί εγχώριοι αναλυτές ανέμεναν μια αντίδραση, ανοδική κυρίως, από τα τρέχοντα επίπεδα, δεδομένου του ότι ο γενικός δείκτης είχε κρατήσει τις 1.395 – 1.400 μονάδες, πλέον η εικόνα, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, είναι αρνητική.

Έτσι, σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, το σημείο-κλειδί βρίσκεται στη ζώνη των 1.396-1.401 μονάδων. Εκεί όπου είχαν βγει σοβαρά (και κρίσιμα) αντανακλαστικά των αγοραστών, κατά τις συνεδριάσεις της 14ης, 17ης και 18ης Ιουνίου, όταν δηλαδή είχε χάσει τις μεσοπρόθεσμες στηρίξεις κάτω από τις 1.420 μονάδες. Θεωρητικά, πέριξ των 1.395 μονάδων θα είναι και η νέα μάχη που θα κληθούν να δώσουν όσοι συντηρούν τις ανοδικές θέσεις, διαφορετικά θα αφήσουν την αγορά να βρει το επόμενο κύριο επίπεδο στήριξης, όπου εδράζεται σχεδόν 40 μονάδες χαμηλότερα.

Σε αυτήν την δοκιμασία, η οποία ενδεχομένως θα έρθει πολύ νωρίτερα από ότι ανέμεναν οι περισσότεροι, η συμβολή των ξένων πιθανόν να είναι μικρή. Οι ανησυχίες για τον πολιτικό κίνδυνο άλλωστε παραμένουν, με την Ευρώπη, ειδικά, να έχει ένα δύσκολο 15ήμερο μπροστά της, τόσο από το μέτωπο της Γαλλίας όσο και από εκείνο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Motor Oil χάνει 5,17%, με τις Μυτιληναίο, ΔΕΗ και Εθνική να σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 2%. Άνω του -1% κινούνται οι ΔΑΑ, Eurobank, Alpha bank, Jumbo και Ελλάκτωρ.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Autohellas, Πειραιώς, Cenergy, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Σαράντης και Coca Cola, με τις Τιτάν και Τέρνα Ενεργειακή να είναι αμετάβλητες. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Aegean, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών