Πάνω τα 2 τρισ. δολαρίων εκτινάχθηκε σήμερα Τετάρτη η χρηματιστηριακή αξία της Amazon, με την εταιρεία να μπαίνει στο κλαμπ των Big Tech που έχει καταφέρει να ξεπεράσει το όριο αυτό.

Οι μετοχές της εταιρείας με έδρα το Σιάτλ ενισχύθηκαν κατά 3% στις πρώτες ώρες των συναλλαγών ωθώντας την κεφαλαιοποίησή της στα 2,01 τρισ. ​​δολάρια.

Οι μετοχές της Amazon έχουν σημειώσει άνοδο περίπου 26% μέχρι στιγμής φέτος,  έναντι 18%  του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq, ενισχυμένες από τα ανθεκτικά κέρδη στο ηλεκτρονικό εμπόριο της Amazon και τα τμήματα cloud που παρακολουθούνται στενά.

Amazon: Πρόγραμμα στήριξης Generative AI startups ύψους 230 εκατ. δολαρίων

Ωστόσο, η κεφαλαιοποίησή της βρίσκεται πίσω από τις τρεις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο – την ανταγωνιστική Microsoft, την Apple και την εταιρεία κατασκευής τσιπ Nvidia, οι οποίες έχουν ξεπεράσει το όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το αναπτυξιακό σχέδιο της Amazon

Τον Απρίλιο, η εταιρεία ανέφερε κέρδη πρώτου τριμήνου που έδειξαν ότι οι δραστηριότητές της στο Amazon Web Services συνέχιζαν να ανακάμπτουν από μια πρόσφατη επιβράδυνση που προκλήθηκε από επιχειρήσεις που περιόρισαν τις δαπάνες τους στο cloud. Τα στελέχη της Amazon μίλησαν επίσης εκτενώς για το πώς το AWS μπορεί να επωφεληθεί από την αύξηση της ζήτησης για παραγωγικές υπηρεσίες AI.

Οι επενδυτές χαιρέτησαν επίσης τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της εταιρείας για μείωση του κόστους, οι οποίες τροφοδότησαν την αύξηση των κερδών της Amazon τα τελευταία τρίμηνα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, ​​βρίσκεται σε μια πολυετή προσπάθεια να κυριαρχήσει στις ελέγξει της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων απολύσεων που έχουν επηρεάσει περισσότερους από 27.000 υπαλλήλους της Amazon.

Η Amazon χρειάστηκε περισσότερα από τέσσερα χρόνια για να ξεπεράσει το ορόσημο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η κεφαλαιοποίησή της έφτασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια το 2020, για δεύτερη φορά στην ιστορία της, αφού έφτασε στο σημείο αναφοράς για πρώτη φορά το 2018 .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή